Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: kardinal-bozanic

Kardinal Bozanić povjerio službe ovogodišnjim mladomisnicima

Ovogodišnji mladomisnici Zagrebačke nadbiskupije zaređeni 20. lipnja u Svetištu Majke Božje Bistričke, nakon slavlja mladih misa, susreli su se u subotu, 18. srpnja sa svojim nadbiskupom kardinalom Josipom Bozanićem koji im je uručio prve dekrete, izvijestio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

Kardinal Bozanić pozvao vjernike na inicijativu pape Franje za prestanak pandemije

Predvodeći euharistijsko slavlje Pete vazmene nedjelje, u nedjelju 10. svibnja, zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić pozvao je vjernike neka se priključe inicijativi međureligijskoga Dana molitve, posta i dobrih djela u četvrtak 14. svibnja. Naime, u ovoj prigodi i vremenu kada je svijet u velikome iskušenju usred pandemije koronavirusa, papa Franjo pozvao je sve vjernike katolike da se s vjernicima drugih religija ujedine u molitvi za prestanak pandemije, izvijestio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

Kardinal Bozanić od jučer privremeno smješten u Bogosloviji

Po nalogu stručnih službi, nakon uvida u stanje Nadbiskupskoga dvora nakon potresa koji je pogodio Zagreb jučer, u nedjelju 22. ožujka 2020. godine, zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić te ostali stanari Nadbiskupskog dvora privremeno su smješteni u Nadbiskupskom bogoslovnom sjemeništu na Kaptolu u Zagrebu, izvijestio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

1 2 3 4