Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: kardinal-bozanic

Zagrebačka nadbiskupija u 2021. darovala 309 tisuća kuna obiteljima

Tradicija koja traje od 2001. kada je zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić u svojoj božićnoj poruci istaknuo da će biskupi zagrebačke Crkve, u cilju da i na vanjski način podrže i ohrabre obitelji s brojnijom djecom, nastojati osobno krstiti svako peto dijete u obiteljima nadbiskupije, nastavljena je i prošle godine.

Božićna čestitka kardinala Bozanića patrijarhu Porfiriju

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić uputio je 31. prosinca božićnu čestitku patrijarhu Srpske pravoslavne Crkve i administratoru Eparhije zagrebačko-ljubljanske Porfiriju, i svim episkopima SPC u Hrvatskoj, koju prenosimo u cijelosti.

Šesti hrvatski socijalni tjedan – sva izvješća

Na poticaj Hrvatske biskupske konferencije (HBK) te u organizaciji Centra za promicanje socijalnog nauka Crkve, 22. i 23. listopada 2021. godine u Zagrebu je održan Šesti hrvatski socijalni tjedan na kojem je dvjestotinjak sudionika iz cijele Hrvatske razmatralo temu Demografija – iseljavanje – migracije te su cjelokupnoj javnosti uputili Deklaraciju u kojoj među ostalim upozoravaju kako je Hrvatska "ušla u demografski slom zbog intenziviranog pada broja živorođenih, pada broja stanovnika te poremećenosti dobne strukture stanovništva".

VIDEO Kardinal Bozanić predvodio slavlje đakonskoga ređenja

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić predvodio je u subotu 9. listopada u crkvi Župe sv. Ivana XXIII. pape u Zagrebu, u zajedništvu sa zagrebačkim pomoćnim biskupima Ivanom Šaškom i Mijom Gorskim, redovničkim provincijalima, svećenicima i okupljenim Božjim narodom, euharistijsko slavlje u kojem je za đakone zaredio osmoricu dijecezanskih i devetoricu redovničkih kandidata.

1 2 3 7