Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: kardinal-bozanic

Kardinal Bozanić u Župi sv. Ivana Bosca krstio Šimuna, peto dijete obitelji Hrgetić

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić predvodio je u nedjelju 15. rujna u Župi sv, Ivana Bosca u zagrebačkom naselju Podsused euharistijsko slavlje 24. nedjelje kroz godinu te krstio tromjesečnoga Šimuna, peto dijete obitelji Hrgetić. „Crkva se raduje kod svakog krštenja“, kazao je Kardinal u pozdravima i čestitkama roditeljima te istaknuo svoju osobnu radost, radost roditelja, kumova i cijele župne zajednice što u svoje redove prima maloga Šimuna.

Duhovno-formativni susret bogoslova Zagrebačke nadbiskupije

Duhovno-formativni susret bogoslova završene treće, četvrte i pete godine formacije Zagrebačke nadbiskupije, njih 24, u zajedništvu sa svojim nadbiskupom kardinalom Josipom Bozanićem, održan je od 19. do 26. kolovoza u domu „Sveti Martin“ u Malom Lošinju.

VIDEO Hodajmo za život!

"Hod za za život, obitelj i Hrvatsku" održat će se u subotu 25. svibnja u Zagrebu, Zadru i Splitu pod geslom "Zaštitimo najugroženiju manjinu u Hrvatskoj – nerođenu djecu!". Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić je na spomendan bl. Alojzija Stepinca 10. veljače ove godine uputio važnu poruku vezanu uz očuvanje života.

Kardinal Bozanić mladima: Učvrstimo vjeru, otvorimo se Isusu Kristu i molimo Boga da nam bude dobrostiv!

Na nedjelju Dobroga Pastira, 12. svibnja, mladi Zagrebačke nadbiskupije tradicionalno su hodočastili u zagrebačku katedralu. Nedjelja Dobrog Pastira dan je kada se na poseban način moli za duhovna zvanja, stoga je susret započeo euharistijskim klanjanjem koje je predvodio vlč. Jakov Rađa, povjerenik za pastoral duhovnih zvanja i promotor kršćanskih poziva, u suradnji s bogoslovima.

1 2 3