Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: kardinal-bozanic

Kardinal Bozanić pozvao vjernike na inicijativu pape Franje za prestanak pandemije

Predvodeći euharistijsko slavlje Pete vazmene nedjelje, u nedjelju 10. svibnja, zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić pozvao je vjernike neka se priključe inicijativi međureligijskoga Dana molitve, posta i dobrih djela u četvrtak 14. svibnja. Naime, u ovoj prigodi i vremenu kada je svijet u velikome iskušenju usred pandemije koronavirusa, papa Franjo pozvao je sve vjernike katolike da se s vjernicima drugih religija ujedine u molitvi za prestanak pandemije, izvijestio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

Kardinal Bozanić od jučer privremeno smješten u Bogosloviji

Po nalogu stručnih službi, nakon uvida u stanje Nadbiskupskoga dvora nakon potresa koji je pogodio Zagreb jučer, u nedjelju 22. ožujka 2020. godine, zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić te ostali stanari Nadbiskupskog dvora privremeno su smješteni u Nadbiskupskom bogoslovnom sjemeništu na Kaptolu u Zagrebu, izvijestio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

Kardinal Bozanić u pohodu Hrvatskoj katoličkoj misiji u Ticinu

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić predvodio je u župnoj crkvi Sv. Lucije u Massagnuu subotu 26. listopada svečano euharistijsko slavlje s vjernicima koji sudjeluju u životu i radu Hrvatske katoličke misije koja djeluje na nekoliko područja u kantonu Ticino: Luganu, Locarnu, Asconi, Biaschi i Giubiascu te podijelio sakrament potvrde jedanaestorici mladića i djevojaka. 

1 2 3 4