Budi dio naše mreže
Izbornik

Uskrsni koncert ansambla Lado u Hrvatskoj crkvi sv. Jeronima u Rimu

Rim (IKA)

Ansambl Lado održao je u subotu 23. travnja koncert hrvatskih uskrsnih pučkih popijevki pod nazivom „Veliko je sad veselje“ u Hrvatskoj crkvi sv. Jeronima u Rimu.

Na koncertu su bili članovi hrvatske rimske zajednice te, među ostalima, veleposlanik Republike Hrvatske u Republici Italiji Jasen Mesić, otpravnica poslova Veleposlanstva Republike Hrvatske pri Svetoj Stolici Tea Zupičić, veleposlanik Bosne i Hercegovine pri Svetoj Stolici Igor Žontar i drugi diplomatski djelatnici. Prije koncerta dobrodošlicu ansamblu i pozdrav svima prisutnima uputio je rektor Zavoda i crkve sv. Jeronima Marko Đurin.

Na koncertu je izvedeno 14 vokalno-instrumentalnih točaka. Lado ovim koncertom promovira svoj prvi album uskrsne tematike „Veliko je sad veselje – hrvatske uskrsne pučke popijevke“. Album je nastao u pandemijskim vremenima, a na 29. dodjeli nagrade Porin proglašen je najboljim albumom folklorne glazbe.

Dan prije, u petak 22. travnja Lado je održao istoimeni koncert i u Akademskoj sali Konzervatorija sv. Cecilije u Rimu, u organizaciji Veleposlanstva Republike Hrvatske u Italiji prigodom 30. obljetnice međunarodnog priznanja Republike Hrvatske i diplomatskih odnosa Republike Hrvatske s Republikom Italijom.