Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: papinski-hrvatski-zavod-sv-jeronima

Adventska duhovna obnova Papinskog hrvatskog zavoda sv. Jeronima

Svećenici-studenti Papinskog hrvatskog zavoda sv. Jeronima u Rimu, u zajedništvu s vicerektorom vlč. Markom Škrabom te časnim sestrama i djelatnicama Zavoda, uputili su se u subotu 26. studenoga 2022., na adventsku duhovnu obnovu u duhovni centar „Casa Divin Maestro“ u mjestu Ariccia.

Predstavljen Hrvatski rimski adresar 2022./2023.

Po tradiciji, na kraju misnoga slavlja jesenskog susreta hrvatskih rimskih studenata i proslave spomendana sv. Nikole Tavelića u Hrvatskoj crkvi sv. Jeronima u Rimu u nedjelju 13. studenoga predstavljen je Hrvatski rimski adresar za akademsku godinu 2022./2023.

U Rimu slavljena misa zadušnica za pokojnu prof. dr. Simonu Šandrić Gotovac

Trideset dana nakon smrti, u Hrvatskoj crkvi sv. Jeronima u Rimu, u četvrtak 22. rujna slavljena je misa zadušnica za pokojnu prof. dr. Simonu Šandrić Gotovac, istaknutu liječnicu i sveučilišnu profesoricu koja je čitav svoj život radila u Rimu kao sveučilišna profesorica kardiologije na Katoličkom sveučilištu Svetog Srca i na Polikliničkoj bolnici Agostino Gemelli.

Četvorica hrvatskih biskupa sudjelovala na seminaru za nove biskupe u Rimu i susretu s papom Franjom

Na drugom ovogodišnjem seminaru za nove biskupe održanom od 12. do 19. rujna u Rimu sudjelovala su 179 biskupa iz cijelog svijeta, a među njima četvorica hrvatskih biskupa: kotorski biskup Ivan Štironja, srijemski biskup koadjutor Fabijan Svalina, dubrovački biskup Roko Glasnović i zadarski nadbiskup koadjutor Milan Zgrablić, izvijestio je ured za medije Dubrovačke biskupije.

Misa za domovinu u Rimu

U Hrvatskoj crkvi sv. Jeronima u Rimu u nedjelju 29. svibnja slavljena je svečana Misa za domovinu povodom Dana državnosti koji se u Republici Hrvatskoj slavi 30. svibnja.

Duhovna obnova Zavoda sv. Jeronima u cistercitskoj opatiji Casamari

Svećenici iz Papinskoga hrvatskog zavoda sv. Jeronima, zajedno s rektorom vlč. Markom Đurinom i vicerektorom vlč. Markom Škrabom, obavili su u subotu, 14. svibnja, na blagdan svetog Matije apostola, mjesečnu duhovnu obnovu u cistercitskoj opatiji Casamari.

Susret hrvatskih studenata u Rimu

Uoči proslava spomendana sv. Leopolda Bogdana Mandića i bl. Ivana Merza, na Četvrtu vazmenu nedjelju, 8. svibnja 2022., koja je u liturgiji Katoličke Crkve ujedno i Nedjelja Dobrog Pastira, u Hrvatskoj crkvi sv. Jeronima u Rimu održan je proljetni susret hrvatskih rimskih studenata, .

1 2 3 5