Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: papinski-hrvatski-zavod-sv-jeronima

Mons. Paul Richard Gallagher u Hrvatskoj crkvi sv. Jeronima u Rimu

Prigodom Dana državnosti Republike Hrvatske, u organizaciji Veleposlanstva Republike Hrvatske pri Svetoj Stolici i Papinskog hrvatskog zavoda sv. Jeronima, u utorak 28. svibnja u Hrvatskoj crkvi sv. Jeronima u Rimu svetu misu za domovinu na talijanskom jeziku predvodio je mons. Paul Richard Gallagher, tajnik za odnose s državama i međunarodnim organizacijama Državnog tajništva Svete Stolice, izvještava Vatican News.

Biskupi Biskupske konferencije BiH slavili misu u Hrvatskoj crkvi sv. Jeronima

Biskupi Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine, u večernjim satima u nedjelju, 5. svibnja su u Hrvatskoj crkvi sv. Jeronima u Rimu, slavili misu uz sudjelovanje hrvatske rimske zajednice kojom je proslavljen blagdan sv. Leopolda Bogdana Mandića i bl. Ivana Merza te proljetni susret hrvatskih rimskih studenata, izvještava KTA.

Mjesečna duhovna obnova Zavoda sv. Jeronima u mjestu Santa Severa

Svećenici-studenti Papinskoga hrvatskog zavoda sv. Jeronima, u zajedništvu s rektorom Markom Đurinom i vicerektorom Markom Škrabom te redovnicama i djelatnicama Zavoda, sudjelovali su u subotu 13. travnja na mjesečnoj duhovnoj obnovi održanoj u Domu Marije Tješiteljice (Domus Maria Consolatrice) u mjestu Santa Severa, pedesetak kilometara sjeverozapadno od Rima.

Korizmena duhovna obnova u Hrvatskoj crkvi sv. Jeronima u Rimu

U Hrvatskoj crkvi sv. Jeronima u Rimu u nedjelju 17. ožujka održana je korizmena duhovna obnova za redovnice i redovnike, studente i vjernike laike koju je predvodio vlč. Luka Klarica, svećenik Riječke nadbiskupije, član Zavoda sv. Jeronima, izvijestio je Zavod sv. Jeronima.

Duhovne vježbe svećenika Zavoda sv. Jeronima u svetištu „San Gabriele“ u pokrajini Abruzzo

Svećenici Papinskog hrvatskog zavoda sv. Jeronima, zajedno s rektorom Markom Đurinom i vicerektorom Markom Škrabom te mons. Hrvojem Škrlecom iz Državnog tajništva Svete Stolice, sudjelovali su od 22. do 25. veljače 2024. na godišnjim duhovnim vježbama u svetištu sv. Gabrijela od Gospe Žalosne (San Gabriele dell'Addolorata) kod redovnika pasionista u mjestu Isola del Gran Sasso u talijanskoj pokrajini Abruzzo.

1 2 3 8