Budi dio naše mreže
Izbornik

Uskrsni posjet nuncija Chullikatta Služavkama Maloga Isusa

Sarajevo (IKA)

Apostolski nuncij u Bosni i Hercegovini nadbiskup Francis Assisi Chullikatt posjetio je na Veliki petak 7. travnja sestre Služavke Maloga Isusa u samostanu „Egipat“ i Stadlerov dječji „Egipat“ u Sarajevu, prenosi KTA.

U njegovoj pratnji bio je otpravnik poslova Apostolske nuncijature u Bosni i Hercegovini mons. Amaury Medina Blanco  i predstojnica zajednice koja djeluje u Apostolskoj nuncijaturi BiH s. M. Emanuela Juričević, izvijestili su iz Provincije Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije.

Apostolski se nuncij, zajedno s pratnjom i sestrama koje djeluju u samostanu „Egipat“, najprije pomolio u kapelici, a potom se uputio u prostoriju u kojoj mu je provincijska glavarica s. M. Ana Marija Kesten izrazila dobrodošlicu i zahvalila na Uskrsnoj posjeti. Apostolski je nuncij pokazao veliko zanimanje za tijek kauze Utemeljitelja Družbe sestara Služavki Maloga Isusa – sluge Božjega nadbiskupa Josipa Stadlera i za apostolat sestara.

Potaknuo je sestre da mole za milost proglašenja blaženim sluge Božjega nadbiskupa Stadlera te da poput svoga Utemeljitelja prepoznaju lice Isusa Krista u današnjim patnicima i da im svojom pomoću i blizinom budu oslonac. Ohrabrio ih je da strpljivo i s vjerom nose svoje živote križeve, svjesne da ih Isus kroz to posvećuje i privodi k sebi. Na kraju je čestitao sestrama Uskrs i zamolio Božji blagoslov na njih i na one koji su im povjereni. Nakon susreta sa sestrama, nuncij Chullikatt se nakratko susreo s djecom Stadlerovog dječjeg „Egipta“ i čestitao im Uskrs, prenosi KTA.