Budi dio naše mreže
Izbornik

Utemeljiteljica i voditeljica Zajednice i Programa Injigo u posjetu nunciju Lingui

Zagreb (IKA)

Dr. sc. Marica Čunčić, utemeljiteljica i voditeljica Zajednice i Programa Injigo, posjetila je u ponedjeljak, 11. listopada u Apostolskoj nuncijaturi u Zagrebu apostolskog nuncija u Republici Hrvatskoj nadbiskupa Giorgia Linguu, a posjetu je nazočio i Dario Šimić, dugogodišnji sudionik Programa i član Zajednice Injigo.

Tijekom susreta dr. Čunčić predstavila je mons. Lingui strukturu i djelovanje Zajednice Injigo koja organizira i vodi ignacijanske duhovne vježbe u svakodnevnom životu od 30 tjedna, kroz koje je u 20 godina prošlo oko 14.000 sudionika, kao i u šutnji od 3 do 30 dana kroz koje je prošlo oko 4000 sudionika. S početkom pandemije za sve one u izolaciji Zajednica je ponudila i kućne ignacijanske duhovne vježbe u svakodnevnom životu od 12 i 30 dana te 3 dana u šutnji u vlastitome domu kroz koje je prošlo oko 800 sudionika.

Razgovarajući o pratiteljima, koji su neizostavni dio ignacijanskih duhovnih vježbi, mons. Lingua zanimao se o njihovoj formaciji, a dr. Čunčić je objasnila kako je prvi kriterij izbora pratitelja njihova sposobnost razlučivanja duhovnih pokreta. Do sada su pratitelji darovali vježbateljima više od milijun sati razgovora o molitvenom iskustvu u duhovnim vježbama.

Dr. Čunčić darovala je mons. Lingui unikatni križ od stakla autorice dr. sc. Sanje Ćurković, članice Zajednice Injigo, te svoju knjigu „Dođi, slijedi me“ koja sadrži upute za sudionike duhovnih vježbi od 30 tjedana sa svjedočanstvima sudionika te ga informirala o novom ciklusu duhovnih vježbi od 30 tjedana, koji počinje 18. listopada 2021., u koji se zasad preko mrežne stranice www.injigo.com prijavilo 1300 vježbatelja iz Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Njemačke, Austrije, Švicarske, Švedske, Australije, Irske, Japana, Kanade i Francuske.