Budi dio naše mreže
Izbornik

Uvođenje u službu novoga župnika i oproštaj od dosadašnjega u HKM Mainz

Mainz (IKA )

Na misnom slavlju u punoj crkvi Sv. Bonifacija u Mainzu u nedjelju 28. listopada u službu novog župnika Hrvatske katoličke misije (HKM) Mainz uveden je fra Jure Zebić, dosadašnji voditelj Hrvatske katoličke zajednice (HKZ) Stuttgart-Bad Cannstatt, a od službe župnika HKM Mainz nakon dvanaest godina oprostio se fra Ante Bilić, koji odlazi na službu voditelja HKZ Stuttgart-Bad Cannstatt.

Svečano misno slavlje predvodili su fra Ante Bilić i fra Jure Zebić. U koncelebraciji je bio delegat za hrvatsku pastvu u Njemačkoj vlč. Ivica Komadina, a misi su pribivali župnik te njemačke župe sv. Bonifacija dominikanac o. Johanes Bunnenberg i uime Biskupije Mainz Hans Jürgen Dörr, zadužen za dušobrižništvo zajednica katolika drugih materinskih zajednica u toj Biskupiji. Delegat Komadina uime svih hrvatskih pastoralnih djelatnika iz Njemačke i u svoje ime zahvalio je fra Anti na njegovih dvanaest godina djelovanja u HKM Mainz te mu je zaželio puno radosti na novoj službi uz prigodni dar. Ujedno je uime svih hrvatskih pastoralnih djelatnika iz Njemačke i u svoje ime izrekao dobrodošlicu fra Juri, zaželjevši mu svako dobro na novoj službi, zajedno s pastoralnom suradnicom s. Dionizijom Tomas, tajnicom Marijom Lovrić Holenda, članovima pastoralnog vijeća, te svim vjernicima te hrvatske misije, od najmlađih do najstarijih. Ujedno je zahvalio Franjevačkoj provinciji Presvetoga Otkupitelja, koja šalje svoje svećenike u tu misiju i u hrvatsku pastvu u Njemačkoj, domaćoj mjesnoj Biskupiji Mainz, kao i njemačkoj dominikanskoj zajednici u tom gradu u čijoj crkvi Sv. Bonifacija u Mainzu Hrvati godinama slave središnje misijsko misno slavlje na hrvatskom jeziku. Ujedno je potaknuo fra Juru neka nastavi suradnju s Hrvatskim dušobrižničkim uredom u Frankfurtu, kako je to radio i fra Ante.

Fra Ante je zahvalio svima na suradnji. U hrvatskoj pastvi u Njemačkoj uz djelovanje u HKM Mainz, fra Ante je djelovao i u HKZ Stuttgart, HKZ Sindelfingen i HKM Bonn. Fra Jure je na kraju kazao kako će učiniti sve kako bi sa svojim suradnicima – s. Dionizijom Tomas, pastoralnim vijećnicima, svima koji dragovoljno zauzeto djeluju na bilo koji način u toj misiji Mainz, da i nadalje raste ta živa misijska zajednica. „Vjerujem da ćemo zajedno u tom pravcu moći puno toga činiti s Božjom pomoći“, rekao je. Fra Jure je u hrvatskoj pastvi u Njemačkoj dosad djelovao u HKM Frankfurt, HKM München, HKZ Waiblingen i HKZ Stuttgart-Bad Cannstatt.

Na misnom slavlju pjevao je župni zbor pod vodstvom s. Dionizije Tomas i uz orguljsku pratnju dr. Joze Majdančića te skupina mladih uz pratnju glazbenih instrumenata.