Budi dio naše mreže
Izbornik

Uz Dan grada župniku Kneževiću uručena Plaketa Grada Otoka

Otok (IKA/TU)

Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća u Otoku u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji održanoj na Dan grada 13. srpnja župniku i dekanu Otočkog dekanata preč. Antunu Kneževiću uručena je Plaketa Grada Otoka.

U župnoj crkvi Sv. Antuna Padovanskog u nedjelju 12. srpnja svečanom misom započela je proslava Dana grada Otoka. Misnom slavlju su, uz župljane župnih zajednica grada Otoka, nazočili predstavnici gradske uprave, predvođeni gradonačelnikom Otoka Josipom Šarićem. Proslava je nastavljena u ponedjeljak, 13. srpnja, na službeni Dan grada, polaganjem vijenaca kod spomenika palim braniteljima u Domovinskom ratu i svečanom sjednicom Gradskog vijeća na kojoj su podijeljena priznanja zaslužnim građanima, među kojima je i otočki župnik i dekan Otočkog dekanata preč. Antun Knežević, kojemu je uručena Plaketa Grada Otoka za uspješnu suradnju grada i gradskih župnih zajednica.

Misno slavlje 12. srpnja predvodio je župnik preč. Knežević. U homiliji je govorio o Isusovom načinu obraćanja priprostim ljudima, kojima govori u prispodobama upućujući ih tko je sijač, što je sjeme, a tko je njiva. „Isus polazi od čovjeka i od onoga što ga okružuje, od njegova maloga svijeta u kojem živi i radi da bi navijestio velike i važne stvari o Bogu: kako Bog gleda na čovjeka, što od njega očekuje, kako prema njemu postupa, što je najvažnije u čovjekovu životu, koji je cilj njegova života i kako do tog cilja stići. Isus želi svoje slušatelje potaknuti da sami promišljaju i otkriju poruku koju On upućuje.”

Govoreći o njivi iz prispodobe, župnik je nastavio: „Ta njiva smo mi, to su naša srca i naše savjesti, tlo u koje se sije Božja riječ. A na njivi našega srca raste različito raslinje. Ima tu i trave i krasnog cvijeća, ima i korova i trnja. Sve raste na istoj njivi, sve raste u ljudskom srcu. Sve do žetve njiva se može obrađivati – trnje i korov čupati. To je zadaća koja stoji pred nama i koju mi moramo izvršiti. Bog sije sjeme po našim njivama, u našim srcima i želi da donese plod. Na nama je da se upitamo kakva je njiva našega srca.”

Misno slavlje animirao je župni Mješoviti zbor bl. Alojzija Stepinca.