Budi dio naše mreže
Izbornik

VIDEO Peta emisija "Tavelićev timbar vire" iz Hrvatskoga nacionalnog svetišta sv. Nikole Tavelića

Šibenik (IKA)

Pogledajte najnoviju emisiju "Tavelićev timbar vire" u programu TauTV koja se petkom od 14 do 15 sati prikazuje na Facebook stranici Hrvatskoga nacionalnog svetišta sv. Nikole Tavelića, YouTube kanalu Svetišta Šibenik te na stranicama Hrvatske katoličke mreže odnosno Informativne katoličke agencije (IKA), a u povodu velike devetnice uoči svetkovine sv. Nikole Tavelića. Bit će ukupno prikazano devet emisija, a u petak 16. listopada na rasporedu je bila peta emisija.

U jubilejskoj godini sv. Nikole Tavelića (50. obljetnica kanonizacije) Hrvatsko nacionalno svetište sv. Nikole Tavelića povezuje domovinsku i iseljenu Hrvatsku.

Tijekom velike devetnice pred svečev blagdan prikazuje se emisija iz Svetišta Šibenik u kojoj se virtualno putuje po svijetu, prate svjedočanstva života i vjere prvoga hrvatskog kanoniziranog sveca u mreži iskustava i svjedočanstava današnjih vjernika, svečevih sunarodnjaka, razasutih po cijelomu svijetu.
Voditelj emisije je rektor Hrvatskoga nacionalnog svetišta sv. Nikole Tavelića – fra Ivan Bradarić (na slici).
Kroz emisuju se upoznaje gledatelje gdje se sve i kako časti sv. Nikola, dijele se iskustva, moli se svečev zagovor, pjeva i slavi Boga.

Reportaža iz Brnaza kod Sinja / Foto: YouTube/screenshot/Tavelićev timbar vire 5 (sve fotografije)

U petoj emisiji “Tavelićev timbar vire”, u programu tzv. TauTV, u petak 16. listopada od 14 do 15 sati prikazan je, među ostalim, pozdrav i govor Nacionalnog ravnatelja Dušebrižništva za Hrvate u inozemstvu i svećenika Zagrebačke nadbiskupije dr. Tomislava Markića koji je početkom srpnja proslavio 25. obljetnicu svećeništva. Potom se moglo čuti svjedočanstvo Slavice Mastelić vezano uz sv. Nikolu Tavelića, te reportaža iz Brnaza kod Sinja, nakon koje je bio glazbeni predah uz glazbeni sastav “Djeca Božja” koji pjeva duhovnu glazbu.
Nakon toga, uživo iz kanadskog Montreala za TauTV javio se fra Stipe Renić koji se pohvalio da se u njihovoj vjerničkoj zajednici nalazi najveći kip sv. Nikoli Taveliću u svijetu.

Prijenos se mogao pratiti putem društvenih mreža: na Facebook stranicama Hrvatsko nacionalno svetište sv. Nikole Tavelića, Sveti Frane Šibenik i Hrvatski katolički radio; na Youtube kanalu Svetište Šibenik.
Emisiju podržava i prikazuje i Hrvatska katolička mreža (HKM) na svome portalu te na stranici Informativne katoličke agencije (IKA).