Budi dio naše mreže
Izbornik

Vatikan: Nova odredba pape Franje o osnivanju javnih vjerničkih društava biskupijskog prava

Vatikan (IKA)

Dijecezanski biskup mora „dobiti pismeno odobrenje od Dikasterija za ustanove posvećenog života i družbe apostolskog života“ prije nego što izda odluku o osnivanju javnog vjerničkog društava biskupijskog prava, navodi se u reskriptu (rescriptum ex audientia) Svetoga Oca Franje s nadnevkom od 15. lipnja.

„Prije nego što dijecezanski biskup odlukom (dekretom) osnuje javno vjerničko društvo s ciljem da postane ustanova za posvećeni život ili družba apostolskog života biskupijskog prava, mora dobiti pismenu dozvolu Dikasterija za ustanove posvećenog života i družbe apostolskog života“, glasi nova odredba objavljena u dnevnom biltenu Tiskovnog ureda Svete Stolice.

Papin takozvani rescriptum ex audientia stupa na snagu objavom u vatikanskom poluslužbenom dnevniku L’Osservatore Romano, kaže se u reskriptu koji je potpisao prefekt Dikasterija za ustanove posvećenog života i družbe apostolskog života kardinal João Braz de Aviz, koji je novu odredbu podnio Papi na odobrenje na audijenciji 7. veljače, prenosi Vatican News.