Budi dio naše mreže
Izbornik

Večer posvećena sv. Šarbelu na zagrebačkom Svetom Duhu

Zagreb (IKA)

U organizaciji centra „Talent za tebe“ održana je večer posvećena sv. Šarbelu 13. svibnja u bazilici sv. Antuna Padovanskog na zagrebačkom Svetom Duhu.

Predsjednik molitvene skupine „Obitelj sv. Šarbela“ Raymond Nader podijelio je svoje svjedočanstvo o duhovnim iskustvima povezanima sa sv. Šarbelom.

Raymond Nader, rođen 1961. godine u Libanonu, maronitski je kršćanin s dubokom povezanošću sa sv. Šarbelom. Kao elektromehanički inženjer specijaliziran za nuklearnu fiziku, Naderov život doživio je značajan duhovni preokret tijekom molitve 1994. godine. Njegova duhovna iskustva učvrstila su njegovu vjeru i potaknula ga na osnivanje molitvene skupine „Obitelj sv. Šarbela“, službeno priznate od Crkve 2010. godine. Također je bio ključan u osnivanju kršćanske televizijske postaje „Tele Lumiere“ i pokreta „Liban Message Movement” za promicanje pomirenja u Libanonu.

Nakon svjedočanstva, večer je nastavljena misom koju je predvodio fra Ivan Marija Lotar, rektor bazilike sv. Antuna Padovanskog. Potom je bilo euharistijsko klanjanje i čašćenje relikvija sv. Šarbela.