Budi dio naše mreže
Izbornik

Večer slavljenja mladih u Osijeku

Osijek (IKA)

U osječkoj Župi sv. Ćirila i Metoda u sklopu redovitog susreta za mlade u utorak, 24. siječnja održana je Večer slavljenja.

Susret su pjevanjem i sviranjem animirali članovi Duhos benda, molitvu je predvodio studentski kapelan vlč. Mario Žigman, a o svom obraćenju i životnim iskustvima posvjedočio je Ivan Birkić, djelatnik Vikarijata i član molitvene zajednice Svete Obitelji iz Osijeka.

Susret je počeo slavljenjem i molitvenim dijelom koje je predvodio vlč. Žigman. Nakon molitve i prvog slavljeničkog dijela uslijedilo je svjedočenje Ivana Birkića koji je istaknuo dva segmenta svoga života, samo obraćenje, a onda i životno iskustvo u vjeri.

Tijekom studiranja rastao je dolazeći na studentske susrete te onda i na susrete molitvene zajednice Svete Obitelji čiji je i danas član. Svjedočio je koliko je tu pronašao pravih prijatelja s kojima je mogao iskreno i otvoreno razgovarati o svim problemima koji su ga mučili te kako je u njima imao i potporu i utjehu. Istaknuo je mladima neke tipične zamke za vrijeme studija u kojima im se sugerira da iskoriste vrijeme za zabave, provode i sl. Podijelio je i svoje iskustvo i plodove življenja predbračne čistoće te koliko mu je Gospodin u tome pomogao i čuvao ga za njegovu današnju suprugu s kojom ima četvero djece. Istaknuo je važnost predanja svojih planova u Božje ruke „jer on uvijek zna najbolje što nam treba.“ Za kraj je poručio mladima da Boga često traže u njegovoj riječi koja je duhovna hrana.

Nakon svjedočanstva ponovno je uslijedio molitveni i slavljenički dio u kojem su članovi benda i kapelan molili za prihvaćanje, ljubav i predanje.

Susret je završen zahvalom svima koji su došli i dali vrijeme za Gospodina te ujedno i poticajem na ustrajan rad u nadolazećem ispitnom razdoblju. Idućeg utorka, 31. siječnja bit će euharistijsko slavlje i klanjanje za uspjeh u ispitima i drugim obavezama koje mladima predstoje. Nakon susreta uslijedila je i prilika za sakrament pomirenja te kratko druženje u župnim prostorima.