Budi dio naše mreže
Izbornik

Velika Gospa proslavljena na Viktorovcu

Sisak (IKA)

Kao i svake godine, mnoštvo Siščana proslavilo je svetkovinu Velike Gospe 15. kolovoza kod crkve Svete Marije na Viktorovcu.

Nakon jutarnjeg, središnje večernje misno slavlje predvodio je domaći sin, don Dražan Mirčić u zajedništvu s domaćim župnikom u odlasku vlč. Ivanom Grbešićem, mladomisnikom vlč. Rafaelom Mlinarom te svećenicima iz dekanata.

Propovjednik je naglasio da je Velika Gospa u slavi koja je za sve nas pripravljena, ali je neprestano i pognuta svojim Majčinskim zagovorom prema zemlji da nam bude najsjajnija zvijezda do Neba. Na koncu misnog slavlja župnik je zahvalio svim svećenicima i hodočasnicima na zajedništvu i molitvi na Gospinu brežuljku te sa svima svečano obnovio posvetu župe Bezgrešnom Srcu Marijinu.

Slavlju Velike Gospe prethodila je trodnevna duhovna priprava na koju se odazvalo mnoštvo vjernika koji su pristupili sakramentu ispovijedi. Prva večer bila je posvećena djedovima i bakama koji su na koncu euharistijskog slavlja pristupili i sakramentu bolesničkog pomazanja. Druga večer bila je posvećena mladima, a svjedočila je vjeroučiteljica Antonija Ivančan iz Petrinje. Posljednja večer bila je posvećena obiteljima, na koju su se odazvali mnogi bračni parovi s djecom, a o svom bračnom i obiteljskom iskustvu svjedočili su Marin i Jasmina Fran iz Marijine legije iz Petrinje.

Trodnevnicu je predvodio župnik vlč. Ivan Grbešić koji je na kraju slavlja podijelio papinski blagoslov parovima koji se ove godine spominju visokih bračnih jubileja.