Budi dio naše mreže
Izbornik

VIDEO Papa zaključio Godinu sv. Josipa s članovima Zajednice Cenacolo

Vatikan (IKA)

Papa Franjo je u privatnom posjetu sjedištu Zajednice Cenacolo u popodnevnim satima 8. prosinca susreo braću i sestre iz bratstva Milosrdnog Samarijanca koji djeluje u Rimu te iz drugih bratstava prisutnih diljem Italije, prenosi hrvatska redakcija Vatican Newsa.

Nakon što je pogledao filmski prikaz života sv. Josipa koji su snimili mladi iz dvaju međugorskih bratstava te čuo svjedočanstva nekoliko članova, Papa je zahvalio Zajednici Cenacolo i potaknuo mlade na svom putu riječima: „Ne bojte se stvarnosti, istine, naše bijede. Nemojte se bojati jer Isus voli stvarnost takvu kakva jest, bez šminkanja; Gospodin ne voli kada ljudi šminkaju dušu, šminkaju srca“, izvijestio je ravnatelj Tiskovnog ureda Svete Stolice Matteo Bruni. Sveti Otac je dodao i poziv: „Pomozite mnoštvu mladih koji su u situacijama poput vaše“. Na kraju, Papa je potaknuo mlade neka imaju hrabrosti reći „Mislim da postoji bolji način“.

Sveti Otac je isto tako blagoslovio kapelicu koju su izgradili sami članovi bratstva, i to spašenim odbačenim materijalima kao znak obnove svačijeg života u Zajednici Cenacolo. Potom je sa svim prisutnima molio molitvu posvećenu sv. Josipu iz apostolskog pisma Patris Corde, povjeravajući svijet i Crkvu njegovoj zaštiti te time zaključio Godinu posvećenu tom svecu.