Budi dio naše mreže
Izbornik

VIDEO Papina molitvena nakana za rujan: Ekološki svjesniji održivi način života

Vatikan (IKA)

U video-poruci s molitvenom nakanom za mjesec rujan papa Franjo poziva na molitvu za ekološki svjestan i održiv način života, prenosi Vatican News.

Jako me raduje da mladi ljudi imaju hrabrosti pokretati projekte za poboljšanje okoliša i društva – jer to i pripada zajedno, istaknuo je Papa. Dodaje da bi odrasli mnogo toga mogli naučiti od mladih, osobito kad je riječ o brizi za planet. Pozvao je da se ugleda na primjer mladih i dublje razmišlja o načinu života, osobito u ovo vrijeme kriza – zdravstvene, socijalne, ekološke…

Sveti Otac pritom je naveo izazove o kojima treba promišljati: način na koji se hranimo, kako trošimo, kako napredujemo, kako koristimo vodu, energiju, plastiku i toliko drugih materijala često štetnih za planet Zemlju.

„Odlučimo se za promjenu! Zajedno s mladima želimo prijeći na jednostavniji i ekološki prihvatljiviji stil života”, istaknuo je Papa i pozvao na molitvu za donošenje hrabrih odluka, što znači odlučivanja za jednostavni, ekološko svjesniji i održivi način života. Radujmo se mladima koji se već zauzimaju za to. „I pritom nisu bedasti – jer, zauzimaju se za vlastitu budućnost. Zato i žele promijeniti ono što će naslijediti kada nas više ne bude”, poručio je Papa.