Budi dio naše mreže
Izbornik

Vladika Milan Stipić predvodio misu u Podravskim Podgajcima

Podravski Podgajci (IKA/TU)

Župna svetkovina sv. Martina svečano je proslavljena u Župi sv. Martina biskupa u Podravskim Podgajcima gdje je misu predslavio križevački vladika mons. Milan Stipić.

Vladika Stipić propovijed je počeo činjenicom da je sv. Martin prije nego li je postao kršćanin, još kao vojnik, bio čovjek koji je imao osjećaj i srca za bližnje. Darujući svoj plašt siromahu zapravo je Martin zaogrnuo samoga Krista i to je bila prekretnica u njegovu životu. Od toga susreta Krist je rastao u Martinu i Martin u Kristu, te je kasnije postao biskup, prepoznat od Božjeg naroda kao dostojan za tu časnu službu.

I kao biskup sv. Martin je nastavio služiti Bogu u bližnjima, te se upravo tako u njegovu kršćanskom životu ostvarilo današnje evanđelje. Boga se ljubi i Bogu se služi u bližnjem, zaključio je mons. Stipić. Sve prisutne pozvao je da po primjeru sv. Martina kršćanstvo žive u zajedništvu Crkve, imajući osjećaja za potrebe svojih bližnjih.

U slavlju euharistije sudjelovali su svećenici Donjomiholjačkog dekanata, franjevci iz samostana u Belišću i Našicama, svećenici susjedne Požeške biskupije te vicekancelar Križevačke eparhije o. Mladen Mikulić i o. Kornelije iz Ukrajine koji su bili u pratnji biskupu. Domaći vjernici su se za ovu svetkovinu pripremali trodnevnom duhovnom pripravom.