Budi dio naše mreže
Izbornik

Vladika Stipić na proslavi Velike Gospe u grkokatoličkoj župi u Devetini

Devetina (IKA)

Križevački vladika Milan Stipić pohodio je u subotu 28. kolovoza župu Uznesenja presvete Bogorodice u Devetini u Bosni i Hercegovini, koja prema julijanskom kalendaru toga dana slavi naslovni blagdan.

Zajedno sa župnikom o. Andrijem Prihodom, grkokatoličkim vikarom Bosne i Hercegovine o. Miroslavom Krnješinom i drugim svećenicima Bosansko-hercegovačkog vikarijata te uz sudjelovanje mnoštva vjernika iz župe i hodočasnika iz drugih grkokatoličkih župa, vladika Stipić služio je arhijerejsku liturgiju u župnoj crkvi te u homiliji protumačio otajstvo svetkovine usnuća i uznesenja presvete Bogorodice na nebo kojega Crkva slavi. Pozvao je sve da se utječu presvetoj Bogorodici kao što se djeca utječu majci u svojim potrebama i nevoljama, da vjerno i s ljubavlju redovito sudjeluju na svetom bogoslužju i primaju svete sakramente po kojima se kršćani pokristovljuju i pobožanstvenjuju na svom putu u nebesku domovinu.

Crkva Uznesenja presvete Bogorodice u Devetini je marijansko hodočasničko mjesto za grkokatolike Bosansko-hercegovačkog vikarijata Križevačke eparhije u BiH gdje se svake godine o ovom velikom blagdanu presvete Bogorodice okupi mnoštvo hodočasnika iz ovoga kraja.