Budi dio naše mreže
Izbornik

Vlč. Ivan Benaković predvodio duhovnu obnovu u Vukovaru

Vukovar (IKA)

Duhovna obnova pod nazivom „Neprijatelji Crkve u Hrvata. Pogled iz srca Apokalipse”, održana je u utorak, 28. studenoga u Pastoralnom centru sv. Bone u Vukovaru pod vodstvom vlč. dr. sc. Ivana Benakovića, prof. biblijske teologije na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Đakovu.

Obnova u organizaciji ureda za biblijski pastoral Đakovačko-osječke nadbiskupije bila je namijenjena vjernicima Vukovarskog dekanata.

Voditelj Benaković nastojao je prelistavajući stranice Knjige Otkrivenja doći do odgovora na pitanje tko su neprijatelji Crkve u hrvatskom narodu.

U svome promišljanju temeljenom na tzv. Pismima sedmerim Crkvama u Otkrivenju (Otk 2-3) istaknuo je neke od temeljnih života u vjeri koji proizlaze iz čitanja ove kršćanske apokalipse: a) lažnost i prijetvornost udova Crkve te njihova ohladnjela ljubav prema Kristu; b) neiskren život pod krinkom dobrohotnosti; c) ne-svijest o postojanju zla; d) neizgrađen osobni odnos s Bogom; e) neposluh Riječi Božjoj; f) bljutavo kršćanstvo često ogrezlo u materijalizmu i osobnim interesima.

Netom navedene misli vlč. Benaković je potkrijepio s konkretnim primjerima iz života Crkve zaključivši da sve do sada navedeno pokazuje kako su najveći neprijatelji Crkve upravo njezini udovi jer im manjka istinske ljubavi i vjernosti prema Kristu.

Na kraju promišljanja vlč. Benakovića svi prisutni imali su mogućnost postavljanja pitanja ili pak iznošenje osobnih refleksija.

Naposljetku su predstavljene i platforme ureda za biblijski pastoral Đakovačko-osječke nadbiskupije u koje se mogu uključiti svi vjernici, a to su WhatsApp i Viber grupe pod nazivom „Biblijska duhovnost“ (dovoljno je poslati prijavu na broj telefona: +385 95 382 0308) i YouTube kanal pod nazivom „vlč. Ivan Benaković – Kršćanstvo koje ima smisla“.