Budi dio naše mreže
Izbornik

Vlč. Odilon osvojio mlade u Mostaru

Mostar (IKA)

Biskupijski duhovni pokret mladih „Mi ViDiMo“ ugostio je vlč. Odilona-Gbènoukpo Singba na tribini naslovljenoj „Nije sve tako crno“ u četvrtak, 16. studenog u prepunoj katedralnoj dvorani u Mostaru.

„Drago mi je što je dvorana puna. Niste ovdje po tradiciji, želite ići korak dalje“, istaknuo je vlč. Odilon na početku tribine.

Osvrnuvši se na djetinjstvo i odrastanje koje je proveo u Beninu, rodnoj državi u zapadnoj Africi, ali i na život u svojoj drugoj domovini, Hrvatskoj, u kojoj živi već više od 20 godina, vlč. Odilon posvjedočio je mladima kako se Bog uvijek brine za svoje stado.

„Jedan promašaj ne znači da je cijeli život promašen. Bog ravno piše krivim crtama“, izjavio je.

Ističući važnost strpljivog čekanja u molitvi posebice uz križeve i poteškoće s kojima se društvo i mladi susreću danas, vlč. Odilon mladima je uputio snažnu poruku kako nijedna patnja nije besmislena ako se nosi s Bogom.

„Istinska vjera počinje kada imamo dojam da Bog šuti. Utjeha je u činjenici da nas Bog uvijek čeka. Bog nikada ne kaže ne našim molbama. On samo kaže ne još. A kada kaže da, onda to nadilazi naša očekivanja. Bog je svakome od nas dao priliku i o tome ovisi ishod našega života“, zaključio je.
Uz obilje radosti i smijeha koje je izazvao vlč. Odilon, tribinu su uljepšale i predstava dramske sekcije pokreta te izvedbe Duhovne glazbe Sanctus, izvijestio je duhovni pokret „Mi ViDiMo“.