Budi dio naše mreže
Izbornik

Volonterke Opusa Dei pomažu potrebitima u Lici i Krbavi

Udbina (IKA)

Petnaestu godinu za redom volonterke u organizaciji Kulturnog centra Harmica, odbora za aktivnosti mladih i Opusa Dei a u suradnji s Općinskim društvom Crvenog križa Korenica boravili su na prostoru Gospićko-senjske biskupije od 22. do 26. srpnja pomažući lokalnom stanovništvu.

Ove godine na Udbini u Osnovnoj školi Kralja Tomislava boravile su 23 volonterke iz Francuske, Češke i Španjolske na čelu s voditeljicom, Španjolkom Pilar Berian. Pomagale su potrebitima, ponajviše ljudima treće životne dobi na prostoru Udbine, Korenice, Bjelopolja i Plitvica.

Kako ističe voditeljica Španjolka Berian na vrlo dobrom hrvatskom jeziku, u dopodnevnim satima pomagale su starijim osobama, u čišćenju i pospremanju kuća, ličenju, pripremanju drva ali i druženju koje je starijim ljudima najvažnije. U popodnevnim satima održavale su radionice za djecu u školi Kralja Tomislava za uzrast od predškolske dobi pa do osmog razreda. Volonterke su održavale radionice za izradu maski, plesne i rekreativne radionice. U večernjim satima za volonterke koje su vjernice održavao se i duhovni dio.

Ključne riječi:
Krbava Lika opus dei Volonterke