Budi dio naše mreže
Izbornik

Zabok: Okupila se generacija maturanata 1978. sa Šalate

Zabok (IKA)

Euharistijskim slavljem u Zaboku u srijedu 1. svibnja proslavljena je 39. godišnjica ređenja vlč. Stjepana Lončara i 46. godišnjica mature njegove generacije iz Nadbiskupske klasične gimnazije na Šalati, objavljeno je na mrežnoj stranici Župe sv. Jelene.

Vlč. Lončar kao domaćin susreta, ujedno predslavitelj mise na početku je naglasio kako je misa zahvala za sjemeništarce koje je Bog okupio i pozvao ih u svećeništvo.

Okupljenim vjernicima homiliju je uputio njihov nekadašnji odgojitelj u sjemeništu o. Josip Sremić. Istaknuo je primjer sv. Josipa kao sveca o kojem je malo zapisano. U Svetom pismu nema nijedne njegove riječi. Zapisano je da bijaše muž pravedan i čestit (usp. Mt, 1,19). Svojom jednostavnošću sveti Josip je blizak svim radnicima, osobito očevima obitelji, koji osjećaju težinu života i sve što je povezano s mukom svakodnevnog zarađivanja kruha u znoju lica svog, kazao je o. Sremić. Homiliju je zaključio pozivom okupljenima da i oni, baš poput svetog Josipa budu vjerni suradnici Božje milosti i brižni čuvari njegova Sina.

Na kraju misnoga slavlja vlč. Lončar je pozvao kolege da se pojedinačno predstave. Kazao je kako su neki postali svećenici, a dio sjemeništaraca zasnovao je obitelj i imaju djecu te zahvalio za odaziv i bratsko okupljanje.

Župni zbor pod ravnanjem voditeljice Višnje Borovčak predvodio je pjevanje. Misa je slavljena u kapeli sv. Antuna jer se župna crkva svete Jelene obnavlja.

Druženje se nastavilo u župnoj kući.