Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: zabok

Uvođenje u službu privemenog upravitelja Župe sv. Jelene Križarice u Zaboku

Odredbom nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića i na zamolbu župnika Marijana Culjaka zbog predviđene operacije, liječenja i oporavka, Župa sv. Jelene Križarice u Zaboku dobila je privremenog upravitelja župe vlč. Tomislava Šaguda, kako bi se župljanima i župi osigurala redovita pastoralna služba za vrijeme oporavka vlč. Culjaka, u srijedu 6. siječnja izvijestili su iz Župe sv. Jelene Križarice u Zaboku.

U Zaboku proslavljen blagdan Kraljice krunice te Dan bolesnika i medicinskog osoblja

Crkva prema tradiciji Dan bolesnika obilježava o blagdanu Gospe Lurdske u mjesecu veljači, no tada su u kontinentalnoj Hrvatskoj nerijetko niske temperature i snijeg, te je mnogim bolesnicima teško doći na misu. Upravo iz tog razloga u Župi sv. Jelene Križarice u Zaboku već tradicionalno mise za bolesnike održavaju se u listopadu. Tako su i ove nedjelje 11. listopada svi bolesnici na svetoj misi primili sakrament bolesničkog pomazanja i svetu pričest.

Proslavljena svetkovina Tijelova u Zaboku

U Župi sv. Jelene Križarice u Zaboku 11. lipnja svečano je proslavljena svetkovina Tijelova svečanom euharistijom koju je predslavio župnik Marijan Culjak, a propovijedao je pater Josip Sremić.

Proslavljen župni blagdan sv. Jelene Križarice i dan Zaboka

Svečanim misnim slavljem u petak, 22. svibnja u župnoj crkvi Sv. Jelene Križarice, vjernici župe Zabok i okolice svečano su proslavili blagdan nebeske zaštitnice sv. Jelene Križarice kao i Dan Grada Zaboka. Misno slavlje predvodio je župnik u župi sv. Jurja mučenika u Đurmancu fra Vlado Mustač, uz koncelebraciju svećenika iz dekanata.

Prvu misu zornicu u Zaboku predvodio biskup Pozaić

Umirovljeni zagrebački pomoćni biskup Valentin Pozaić predvodio je na početku došašća 1. prosinca prvu misu zornicu u župnoj crkvi Sv. Jelene Križarice uz domaćeg župnika Marijana Culjka. Biskupu Pozaiću pridružila su se trojica bogoslova koja su se na kraju misnog slavlja ponaosob predstavila, a župnik je župljane pozvao da mole za njih i za nova duhovna zvanja.

Biskup Pozaić slavio misu zahvalnicu za plodove zemlje u Zaboku

U župi svete Jelene Križarice u Zaboku u nedjelju 3. studenoga misu zahvalnicu za dar kruha i plodove zemlje predvodio je umirovljeni zagrebački pomoćni biskup Valentin Pozaić u zajedništvu sa župnikom Marijanom Culjkom. Na misi su sudjelovali brojni vjernici, udruga lovaca koja je proslavljala svog zaštitnika, a svi zajedno su svojom molitvom zahvalili Gospodinu na svim darovima koje kroz cijelu godinu dobivaju.

1 2