Budi dio naše mreže
Izbornik

U Zaboku uoči župne svetkovine obnovljeni bračni zavjeti

Zabok (IKA)

U okviru priprave za proslavu župne svetkovine sv. Jelene Križarice, u Zaboku je na svetkovinu Pedesetnice, u nedjelju 19. svibnja 2024., tijekom mise šest parova obnovilo svoje bračne zavjete.

Misu je predslavio župnik Branko Risek u Osnovnoj školi Ksavera Šandora Gjalskog jer se župna crkva obnavlja.

Govoreći o svetkovini Duhova, u propovijedi je istaknuo da je Crkva zajednica Duha Svetoga. Stvorena je zahvatom s neba. Djelovanje Duha je poput silnog vjetra i vatre. Vjetar puše gdje hoće. Ništa ga ne može zaustaviti. Snaga vatre je zastrašujuća. Ona mijenja sve što zahvati. Ono što je slabo i nestalno pred njom nestaje, ono što je jako i postojano ostaje i biva još jače, još postojanije. Takva je sila Duha Svetoga. Crkva živi i djeluje njegovom snagom. I samo snaga Duha, koji djeluje na različite načine i u različitim darovima, može Crkvu trajno uzdržavati da odoli svakoj neprijateljskoj sili te da svijetu naviješta veličanstvena djela Božja.

Propovjednik je poželio da Duh Sveti još više zbliži vjernike, posebice parove koji su obnovili zavjete, kao i sve bračne parove u zabočkoj župi da budu svi zajedno povezaniji čistom, pravom Isusovom ljubavlju te da njihovi životi budu bogatiji pred ljudima i Bogom.

Bračne zavjete obnovili su supružnici:

  • Ivan i Štefica Tuđa (50),
  • Robert i Biserka Pečnik (50),
  • Zvonko i Natalija Belošević (40),
  • Božidar i Štefica Roginić (40),
  • Zdenko i Višnja Borovčak (35),
  • Branko i Suzana Sadaić (15).

Na misi su se okupili i ministranti, djeca i mladež, hodočasnici iz drugih župa, župljani i građani Zaboka.

Druženje se nakon mise nastavilo ispred škole uz Gradski puhački orkestar Zabok, pod vodstvom maestra profesora Marka Bobičaneca. Grad Zabok je počastio sve vjernike i građane prigodnim domjenkom.

Župa uoči svetkovine sv. Jelene nastavlja duhovnu obnovu do srijede. Na samu svetkovinu, u srijedu 22. svibnja mise će biti slavljene u 8 i 18:30 u Vatrogasnom domu.