Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: zupa-sv-jelene-krizarice

Ljetne humanitarne akcije Caritasa župe Zabok

Caritas Župe sv. Jelene Križarice u Zaboku, uz redovne godišnje humanitarne akcije, provodi ih nekoliko tijekom ljeta, objavljeno je 23. kolovoza na stranici Caritasa Zagrebačke nadbiskupije.

Uvođenje u službu privemenog upravitelja Župe sv. Jelene Križarice u Zaboku

Odredbom nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića i na zamolbu župnika Marijana Culjaka zbog predviđene operacije, liječenja i oporavka, Župa sv. Jelene Križarice u Zaboku dobila je privremenog upravitelja župe vlč. Tomislava Šaguda, kako bi se župljanima i župi osigurala redovita pastoralna služba za vrijeme oporavka vlč. Culjaka, u srijedu 6. siječnja izvijestili su iz Župe sv. Jelene Križarice u Zaboku.

U Zaboku proslavljen blagdan Kraljice krunice te Dan bolesnika i medicinskog osoblja

Crkva prema tradiciji Dan bolesnika obilježava o blagdanu Gospe Lurdske u mjesecu veljači, no tada su u kontinentalnoj Hrvatskoj nerijetko niske temperature i snijeg, te je mnogim bolesnicima teško doći na misu. Upravo iz tog razloga u Župi sv. Jelene Križarice u Zaboku već tradicionalno mise za bolesnike održavaju se u listopadu. Tako su i ove nedjelje 11. listopada svi bolesnici na svetoj misi primili sakrament bolesničkog pomazanja i svetu pričest.