Budi dio naše mreže
Izbornik

Blagdan sv. Antuna proslavljen u Zaboku

Zabok (IKA)

U povodu blagdana sv. Antuna Padovanskoga, u istoimenoj kapeli u Zaboku je u nedjelju 16. lipnja 2024. slavljena misa i održan obred blagoslova bicikala, dječjih kolica, djece i cvijeća.

Misu je predslavio vlč. Vladimir Kubinski. U homiliji je naglasio važnost djela koja su dokaz življenja. Vjernicima je poručio da duhovna načela moraju provoditi u djela, prakticirati i jačati hrabrošću svojih uvjerenja i požrtvovnosti.

Sv. Antun imao je upravo tu snagu karizme i kvalitete koje su ga resile a koje bi danas svatko trebao nasljedovati – biti dobar, pošten, skroman i imati ljubavi za druge, ljubavi za svakoga čovjeka, dodao je vlč. Kubinski.

Pozvao je okupljene da pokušaju poput sv. Antuna svojom dobrotom, strpljivošću, ljubavlju zadužiti svijet i vrijeme u kojem žive.

Pjevanje je predvodio zbor mladih Župe sv. Jelene Križarice.

Na kraju misnoga slavlja, župnik Branko Risek je vjernicima koji su u kapelu došli sa svih strana zahvalio za dolazak i svjedočenje vjere. Župljanima je zahvalio i za aktivno sudjelovanje u organizaciji proslave, uređenju okoliša i same kapele.

Po završetku mise je po petnaesti put održan obred blagoslova djece, cvijeća, bicikala i dječjih kolica, objavljeno je na stranici Župe sv. Jelene.