Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: blagoslov-djece

Proslavljena Katehetska nedjelja u Gospićko-senjskoj biskupiji

Vjeroučitelji i vjeroučenici Gospićko-senjske biskupije proslavili su u nedjelju 24. rujna zajedno sa župnicima i župljanima njihovih župa Katehetsku nedjelju, a na kraju misnog slavlja kojeg su animirali sami vjeroučenici blagoslovljene su im školske torbe i udžbenici.

U Zaboku proslavljen blagdan sv. Antuna uz tradicionalni blagoslov bicikala

Misno slavlje, te već tradicionalni, po dvanaesti put, blagoslov bicikala, dječjih kolica, djece i cvijeća održani su u nedjelju 13. lipnja u kapelici sv. Antuna u Grabrovcu. Misno slavlje predslavio je privremeni upravitelj župe u Zaboku vlč. Tomislav Šagud, uz župnika na bolovanju vlč. Marijana Culjaka.

Mala Gospa na Poljicima

Proslava Male Gospe na Poljicima obilježena je misom u 11 sati u Župi Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije koju je predvodio mons. Tomislav Šporčić, dekan i župnik otočki. Euharistijsko slavlje animirala je uz pjesmu i orgulje s. Ljubomira Lešić.

Blagoslovom djece završeno slavlje Velike Gospe u Aljmašu

Proslava blagdana Uznesenja BDM na nebo u nadbiskupijskom Svetištu Gospe od utočišta u Aljmašu završena je večernjim euharistijskim slavljem, koje je predvodio i propovijedao mons. Ivan Ćurić, biskup đakovačko-osječki i naposljetku blagoslovio djecu i obitelji.