Budi dio naše mreže
Izbornik

Blagoslov na početku školske godine u Sotu, Šidu i Vašici

Sot/Šid/Vašica (IKA/TU)

Mise 27. nedjelje kroz godinu, u Sotu, Šidu i Vašici slavljene su za sve učenike i njihove nastavnike.

Učenici su prije početka slavlja svoje torbe stavili pred oltar i tako na simboličan način pred Isusa donijeli sve svoje školske brige.

Marljivost uz molitvu

Župnik, vlč. Nikica Bošnjaković, u propovijedi ih je potaknuo na odgovornost i upornost u novoj školskoj godini. Naglasio je da će im Isus pomoći i uslišati njihove molitve, jedino ako budu marljivi u vršenju svojih školskih obveza. Skrenuo im je i pozornost na odnos prema učiteljima i nastavnicima, podsjetivši ih da su nastavnici tu da im pomognu, ali da im oni moraju iskazati dužno poštovanje. Kazao je i da je posebno važno ovu školsku godinu započeti s Isusom, jer je neizvjesnija od svih do sada i nitko ne zna kako će se dalje odvijati.

Nakon propovijedi uslijedio je blagoslov učenika i školskih torbi. Svako dijete uzelo je svoju torbu i s njom u rukama dolazilo pred svećenika da primi blagoslov. Potom se u prigodnoj molitvi vjernika molilo za sve nakane školaraca, kao i za njihove učitelje i nastavnike.

Morović i Batrovci

Osnovci i srednjoškolci iz Batrovaca donijeli su svoje školske torbe na blagoslov u petak, 25. rujna, a učenici iz Morovića u subotu, 26. rujna. I oni su tijekom mise molili Isusa da ih blagoslovi na početku nove školske godine, te im pomogne da budu marljivi i ustrajni i izvršavanju svojih školskih obveza.