Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: misa-za-pocetak-skolske-godine

Misa za početak školske godine u Rijeci

U crkvi sv. Jeronima u Rijeci u srijedu 22. rujna u slavljena je misa sa zazivom Duhu Svetom za početak školske godine. Euharistijsko slavlje predslavio je studentski kapelan pater Ivan Dominik Iličić, a glazbeno animirao Djevojački zbor Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova.

Misa za početak školske godine u Rijeci

Povjerenik za mlade Riječke nadbiskupije vlč. Josip Pende predvodio je u srijedu 18. rujna u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije (Vela crikva) svečano euharistijsko slavlje sa zazivom Duha Svetoga za početak nove školske godine. Suslavio je don Dragutin Detić, a na misi je, uz profesore nekolicine škola, sudjelovala dr. sc. Ksenija Rukavina Kovačević, predstojnica Katehetskog ureda i Ureda za katoličke škole Riječke nadbiskupije.

Misa povodom nove nastavne godine u Dubrovniku

Misno slavlje za učenike i učenice srednjih škola na području Dubrovnika te njihove profesore, ravnatelje i vjeroučitelje povodom početka nove nastavne godine u srijedu 18. rujna predvodio je dubrovački biskup mons. Mate Uzinić. U koncelebraciji su bili vjeroučitelj koji je primio mandat don Tonći Ante Prizmić, novi ravnatelj Biskupijske klasične gimnazije don Josip Lebo te generalni vikar Dubrovačke biskupije i pročelnik Katehetskog ureda don Hrvoje Katušić. Na kraju mise biskup je podijelio kanonske mandate za predavanje vjeronauka u osnovnim i srednjim školama te vjerskog odgoja u vrtićima.

Misa za početak nove školske godine u katedrali Sv. Stošije

Misno slavlje za početak nove školske godine u ponedjeljak 9. rujna u katedrali Sv. Stošije u Zadru predvodio je zadarski nadbiskup Želimir Puljić. U misi su sudjelovali učenici i djelatnici Klasične gimnazije Ivan Pavao II. Zadar, Katoličke osnovne škole Ivo Mašina i Osnovne glazbene škole sv. Benedikta koja djeluje u zgradi ženskog benediktinskog samostana sv. Marije u Zadru. U misi su suslavili mr. don Ante Sorić i don Roland Jelić, ravnatelji Klasične gimnazije i Katoličke osnovne škole.