Budi dio naše mreže
Izbornik

Zagrebačka nadbiskupija u 2020. godini darovala 276 tisuća kuna mnogobrojnim obiteljima

Zagreb (IKA)

U Zagrebačkoj nadbiskupiji 2020. je, po preporuci župnika iz 50 župa, kršteno 92 djece u obiteljima s petero i više djece.

Tradicija koja traje od 2001. kada je zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić u svojoj božićnoj poruci istaknuo da će biskupi zagrebačke Crkve, u cilju da i na vanjski način podrže i ohrabre obitelji s brojnijom djecom, nastojati osobno krstiti svako peto dijete u obiteljima Nadbiskupije, nastavljena je i prošle godine.

Od 92 djece bilo je 56 krštenja petog djeteta, 20 krštenja šestog djeteta, 7 krštenja sedmog djeteta, 3 krštenja osmog djeteta, 3 krštenja devetog djeteta, jedno krštenje desetog djeteta, jedno krštenje jedanaestog djeteta te jedno krštenje trinaestog djeteta u obitelji.

Prigodom krštenja, koje redovito čini biskup ili delegat Nadbiskupskog duhovnog stola, Zagrebačka nadbiskupija daruje obitelji svakoga djeteta po 3.000,00 kuna i Bibliju. Ukupno je tako u 2020. godini Zagrebačka nadbiskupija dala 276.000,oo kuna kao pomoć mnogobrojnim obiteljima.

“Obitelj je mjesto saveza Boga i čovječanstva, a to nam je Bog pokazao kad je zaželio da se njegov Sin rodi i živi u jednoj konkretnoj, nazaretskoj obitelji. (…) Život svakog stvorenja plod je Božje ljubavi, a kršćanstvo započinje u obiteljskome domu; u čudesnosti stvaranja, u novosti života, u zajedništvu generacija, u mudrosti starijih, u elanu i svježini mladih”, istaknuo je zagrebački pomoćni biskup Ivan Šaško na blagdan Svete obitelji 27. prosinca prošle godine prilikom krštenja Marka, petoga djeteta u obitelji Ljušanin u Župi sv. Klare djevice u Novome Zagrebu, izvijestio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.