Budi dio naše mreže
Izbornik

Zagrebački Caritas obilježio Međunarodni dan borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti

Zagreb (IKA)

Caritas Zagrebačke nadbiskupije obilježio je Međunarodni dan borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti posredovanjem donacije SPORTKART d.o.o. koja je u svom zabavnom centru Amazinga osigurala rekreaciju za 100-njak djece iz jednoroditeljskih obitelji i djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi u dobi od 7 do 15 godina koji se nalaze u evidenciji Caritasove socijalne službe.

Posjet Amazingi organiziran je u ponedjeljak 17. listopada od 16 do 19 sati.

„Povodom Međunarodnog dana borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti ove godine želimo skrenuti pažnju na socijalnu isključenost djece iz jednoroditeljskih obitelji, pokazujući da ona nisu pogođena samo materijalnom neimaštinom nego i ograničenim mogućnostima sudjelovanja u društvenim zbivanjima. Naime, jednoroditeljske obitelji često ne mogu svojoj djeci omogućiti aktivnosti poput odlazaka na školske izlete i maturalna putovanja, sudjelovanja u aktivnostima za slobodno vrijeme koje se uglavnom plaćaju (članstvo u sportskom klubu, dramskoj grupi, glazbenom tečaju, učenju stranog jezika, odlazak u kino, kazalište ili muzej, igraonice…) i sl.

Drago nam je što možemo, zahvaljujući donaciji tvrtke SPORTKART d.o.o., povodom Međunarodnog dana borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti posjetom Amazingi razveseliti djecu iz jednoroditeljskih obitelji koja se nalaze u evidenciji Caritasa kao i djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi”, izjavila je s. Jelena Lončar, ravnateljica Caritasa.