Budi dio naše mreže
Izbornik

Zahvalni godišnji susret djelatnika i volontera Caritasa Varaždinske biskupije

Varaždin (IKA)

Djelatnici i volonteri Caritasa Varaždinske biskupije okupili su se na tradicionalnom godišnjem zahvalnom susretu na blagdan svetog Ivana apostola i evanđelista 27. prosinca u katedrali Uznesenja BDM u Varaždinu gdje je za njih misu slavio varaždinski biskup Josip Mrzljak.

Pozdravljajući okupljene, biskup Mrzljak spomenuo je kako priliči da volonteri i djelatnici Caritasa upravo na blagdan svetog Ivana apostola i evanđelista slave i svoj dan jer upravo je sv. Ivan dao najkraću definiciju Boga kad je rekao ‘Bog je Ljubav’.

U propovijedi je istaknuo da su posebno dragocjene Ivanove poslanice u kojima poziva ljude na međusobnu ljubav. „Mi bismo danas mogli reći ‘Bog je Caritas’, Bog je onaj koji se daruje ljudima ponajprije samoga sebe daruje. I zato Caritas i nije u prvom redu neko materijalno darivanje nego upravo da čovjek daruje sebe nekome, svoje vrijeme za dobrobit nekog čovjeka“, rekao je mons. Mrzljak.

Karitativno djelovanje vrlo je važno za Crkvu bilo da se radi o pojedinačnom djelovanju bilo organiziranom na razini župnih zajednica, biskupija ili nacionalnoj razini. Stoga je biskup Mrzljak pozvao djelatnike i volontere Caritasa Varaždinske biskupije da mole zagovor sv. Ivana apostola kako bi prvenstveno spoznali i prepoznali Boga koji je Ljubav i da taj Bog djeluje u njihovom životu, da djelima svjedoče vjeru.

Nakon euharistijskog zajedništva djelatnici i volonteri okupili su se u prostorima Caritasa Varaždinske biskupije na zajedničkoj večeri i druženju tijekom kojeg su dodijeljene i zahvalnice ovogodišnjim jubilarcima. Za 25 godina volontiranja u Caritasu zahvalu i prigodni poklon dobili su Đurđica Kalauz, Đurđica Gorski, Lukri Gradiček, Ivanka Grabar i Ivan Glavina, za 20 godina Anđelina Nušak, a za deset Štefi Macan.