Budi dio naše mreže
Izbornik

Zaklada Ivanova kuća potpisala Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Zaželi"

Kutina (IKA)

Zaklada „Ivanova kuća“ potpisala je u ponedjeljak 26. listopada Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza II.“,  financiran iz Europskoga socijalnog fonda. 

Zapošljavanjem deset teže zapošljivih žena i žena s nižom razinom obrazovanja u razdoblju od 12 mjeseci, omogućit će se njihovo obrazovanje i osposobljavanje što će pridonijeti stjecanju novih vrijednih kompetencija na tržištu rada. Tako će se ublažiti posljedice njihove nezaposlenosti i rizika od siromaštva, a ujedno potaknuti socijalna uključenost. Zaposlene žene davat će podršku ukupno 60 korisnika starije životne dobi kao pomoć u dostavi namirnica, pripremi obroka, održavanju čistoće stambenog prostora i brige o higijeni, kao i pomoći u socijalnoj integraciji kroz razgovor i druženje. Time će se povećati razina kvalitete života starijih osoba, osoba u nepovoljnom položaju kao i oboljelih od Alzheimerove bolesti i drugih demencija.

Zakladi su partneri na ovom projektu Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Kutina i Centar za socijalnu skrb Kutina, a njegova ukupna vrijednost iznosi 923.140,00 kuna. Bespovratna sredstva osigurana su iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (15%) i iz Europskog socijalnog fonda (85%).

Zaklada „Ivanova kuća“ pod vodstvom je Družbe sinova Bezgrješe iz Kutine, a nadahnuta je životom sluge Božjega Ivana Bonifacija Pavletića te u svom radu posebno brine o oboljelima od demencije i Alzheimereove bolesti.