Budi dio naše mreže
Izbornik

Započeo ciklus korizmenih duhovnih obnova u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji

Vinkovci (IKA/TU)

U organizaciji Ureda za biblijski pastoral Đakovačko-osječke nadbiskupije 19. veljače u Župi sv. Euzebija i Poliona u Vinkovcima održana je prva u nizu korizmenih biblijskih duhovnih obnova na području Đakovačko-osječke nadbiskupije, objavio je Tiskovni ured Đakovačko-osječke nadbiskupije.

Voditelj duhovne obnove i povjerenik Đakovačko-osječke nadbiskupije za biblijski pastoral vlč. dr. sc. Ivan Benaković promišljao je o temi “Kako izdržati bol i teškoće života? Isusovi lijekovi za mir srca”.

Polazeći od biblijskog teksta u Markovu evanđelju u kojemu Isus govori o velikim nemirima i neredima u svijetu vlč. Benaković nastojao je dati smjernice za život svakodnevnice (usp. Mk 13). Budući da su vjernici i danas suočeni sa mnogim kriznim situacijama u životu te da se u njima često ne snalaze, predavač je nastojao na temelju teološkog znanja i vjerničkog iskustva rada s ljudima ponuditi neke smjernice za lakše nošenje sa težinom života.

Kao i inače na susretima koje organizira ured za biblijski pastoral Đakovačko-osječke nadbiskupije vjernici su mogli usvajati načine molitve sa Svetim pismom jer susret je bio koncipiran na način da se prvotno promišljalo nad tekstom, a potom uranjalo u molitvu pred Kristom koji je živ i nazočan u svojoj Crkvi.

Ovaj susret bio je susret za vjernike Vinkovačkog i Otočkog dekanata te je time prvi u ciklusu korizmenih biblijskih obnova u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji. Susreti su namijenjeni svima koji žele naučiti kako čitati i razumjeti Bibliju te po njoj izgrađivati zrelu vjerničku prasku. Raspored slijedećih susreta po dekanatima moguće je vidjeti na sljedećoj poveznici.

Ključne riječi:
biblijska obnova korizma