Budi dio naše mreže
Izbornik

Zaprešićka župa sv. Petra apostola oprostila se od svog župnog vikara Krunoslava Kolara

Zaprešić (IKA)

U nedjelju 26. rujna Župa sv. Petra apostola iz Zaprešića svečano se oprostila od svoga župnog vikara vlč. Krunoslava Kolara, koji je u kolovozu 2021. postao upravitelj zagrebačke Župe Rođenja Isusova na Kajzerici.

Svoje svečano zahvalno i oproštajno misno slavlje u crkvi sv. Ivana Krstitelja, predvodio je vlč. Krunoslav, a u koncelebraciji sudjelovali su župnik vlč. Ivan Frkonja te prof. Ilija Čabraja.

Prigodni govori kojima su se župljani opraštali od ovog mladog svećenika odisali su dubokom zahvalnošću i živom vjerom. U ime ministranata i mladih riječi zahvale uputio je student Mislav Horvat, a u ime cijele župe i svih vjerničkih krugova Mato Tunjić. On je istaknuo: „Sa zahvalnošću prisjećamo i u srcu nosimo sve ono što smo po Vama od Boga primili svjesni da ste od Boga u ljubavi predodređeni da budete na hvalu slave njegove milosti, želimo Vam reći Hvala. Od Boga Vam i dalje molimo mudrost, dar ljubavi i spremnost prepoznavanja volje Božje i snagu da je možete izvršavati na novoj postaji svog životnog puta kamo Vas Pastiri Crkve šalju. Želimo Vam da svojom službom, djelovanjem, kako svećenik i djeluje in persona Christim, uglavite narod Božji u istom Kristu kojega ste odlučili slijediti njegovim stopama poći.“

Župnik Ivan na poseban se način zahvalio vlč. Krunoslavu što je u dvije godine pastoralnog djelovanja ostavio veliki trag među svim župljanima, ministrantima, mladima, krizmanicima, a uvijek širio pozitivan duh s kojim je za Gospodina osvojio mnoga srca.
“Dragi velečasni Krunoslave! Danas, prije svega zahvaljujemo dragom Bogu, što si tijekom ovog vremena  bio dar našoj župnoj zajednici. Posebno ti želim zahvaliti što sam od tebe kao svećenika učio i u tvojoj osobi našao dobrog i vrijednog suradnika”, istaknuo je župnik Ivan.

Na kraju, u svom spontanom govoru vlč. Krunoslav zahvalio se  mnogim župljanima, a posebne riječi uputio je župniku Ivanu uz kojeg je uvijek osjećao toplinu, ljubav i razumijevanje.

„Zaprešić, kao moja druga župa svećeničke službe uz Sesvetska Sela, uvijek će biti u mom srcu i uvijek ću vas nositi u svojim molitvama“, istaknuo je vlč. Krunoslav.  Župljani su vlč. Kruni poklonili prigodne darove.