Budi dio naše mreže
Izbornik

Zasjedanje Međunarodne teološke komisije

Vatikan (IKA)

U Kongregaciji za nauk vjere u Vatikanu održano je od 26. do 30. studenoga godišnje plenarno zasjedanje Međunarodne teološke komisije pod predsjedanjem prefekta Kongregacije za nauk vjere kardinala Luisa Francisca Ladaria Ferrere. Kao član Komisije na zasjedanju je sudjelovao rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta prof. dr. sc. Željko Tanjić, izvjestilo je HKS.

Nakon što je prošle godine donesen i ove godine u svibnju objavljen dokument o sinodalnosti „Sinodalnost u životu i poslanju Crkve“, na zasjedanju u studenome izglasan je dokument o slobodi vjerovanja koji će biti objavljen tijekom 2019. godine.

U petak, 30. studenoga, predvođeni kardinalom Ladariom, članovi Komisije primljeni su u audijenciju kod Svetog Oca u Domu svete Marte.

Sljedeće godine Međunarodna teološka komisija, koju je osnovao sveti papa Pavao VI., proslavit će 50. godišnjicu osnutka kao plod prvog redovitog zasjedanja Biskupske sinode 11. travnja 1969. Tijekom proteklih 50 godina kao članovi Međunarodne teološke komisije iz Hrvatske sudjelovali su još Tomislav Šagi-Bunić, Ivan Fuček, Ivan Golub i Tomislav Ivančić.