Budi dio naše mreže
Izbornik

Zaton: Požar zahvatio i crkveni zvonik

Zaton (IKA)

Požar koji je 13. srpnja oko 11 sati buknuo kod Mrdakovice nošen olujnim vjetrom proširio se do Zatona gdje je vatra zahvatila krovove više kuća i crkveni zvonik, potvrdio je za Šibenski portal županijski vatrogasni zapovjednik Darko Dukić.

“Situacija je na području Zatona jako teška. Imamo dosta oštećenih stambenih objekata. Vatra je doslovce između kuća, imamo i dosta, dosta jaki, orkanski vjetar. Bilo šta u ovom je trenutku dosta teško reći predvidjeti. Sad su nam se opet uključila dva kanadera”, kratko je s terena za Šibenski portal prokomentirao Dukić.

Na terenu je više od 100 vatrogasaca s 42 vozila, u gašenju sudjeluju i kanaderi, a sve otežava jak vjetar. Nekoliko kuća je, kako tvrde mještani, zahvatila vatra, od dima se ne može disati, a vatrogasna vozila ne prestaju dolaziti. Na terenu su i ekipe hitne pomoći, te policija, prenosi Hina.

Hoće li zbog situacije doći do evakuacije stanovništva s tog područja prokomentirao je načelnik Stožera civilne zaštite Grada Šibenika Danijel Mileta. “U kontaktu sam s našim vatrogasnim zapovjednicima i ostalim hitnim službama i spremni smo za sve scenarije. Službena evakuacija još nije počela, ali oprezno pratimo stanje tako da nema bojazni za ljude. Vjerujem u naše vatrogasce jer imaju ogromno iskustvo u katastrofama kao što i ova sada. U svakom slučaju, svi smo tu i pomoći ćemo u svemu što bude trebalo, kazao je Mileta za Šibenski portal.