Budi dio naše mreže
Izbornik

Zavjetovanje u Franjevačkom svjetovnom redu u Karinu

Karin (IKA)

Na svetkovinu Duhova, 5. lipnja u dvorištu pored samostanske crkve u Karinu slavljena je misa za vrijeme koje je šestero braće i sestara iz Mjesnog bratstva Franjevačkog svjetovnog reda „Gospa od Anđela“ Karin dalo Obećanje evanđeoskoga života ili zavjetovanje u sve dane svoga života u OFS-u, a jedna sestra se zavjetovala na godinu dana.

Misu je predslavio i propovijedao fra Petar Klarić, duhovni asistent (gvardijan i župnik). Suslavio je fra Stipe Nimac, područni duhovni asistent Zadarsko-šibenskoga područnog bratstva OFS-a „Sv. Nikola Tavelić“ sa sjedištem u Zadru. O. Klarić je, između ostaloga, u propovijedi kazao kako smo svi radosni i sretni što na Duhove ne slavimo samo rođendan Crkve, čija smo mi svi po krštenju djeca, nego što su po današnjem zavjetovanju u OFS-u „Gospa od Anđela“ nanovo „rođena“ braća i sestre ne samo za ovo mjesno bratstvo nego i za Crkvu i franjevački red, pozvavši zavjetovanike i sve nazočne da u današnjem svijetu hrabro i odlučno svjedoče Krista i njegovo Evanđelje i franjevačku karizmu. Uputio je čestitku i ministri Zrinki povodom rođenja Magdalene.

Zavjete kandidata i kandidatkinja trajno i na godinu dana u ime Crkve primio je zamjenik ministre Mato Turkalj ( jer je ministra mjesnog bratstva OFS-a Zrinka Klanac dan prije u Zadru rodila Magdalenu). Zavjete je potvrdio fra Petar Klarić, duhovni asistent. Službu svjedoka za vrijeme Obreda zavjetovanja vršili su Marija Baković, OFS, iz Karina i Mirjana Zubčić, OFS, iz Pridrage.

Trajne zavjete primili su: Anđa Antunović, OFS, iz Karina, Ana Marković, OFS, iz Karina Anto Milić, OFS, iz Karina, Mara Milić, OFS, iz Karina, Josip Modrić, OFS, iz Obrovca , Marija Modrić, OFS, iz Obrovca. Zavjete na godinu dana primila je Dragica Gluhak, OFS, iz Pridrage .

Zadarsko-šibensko Područno bratstvo OFS-a „Sv. Nikola Tavelić“, Zadar imalo je u subotu, 4. lipnja 2022. s početkom u 10 sati izborni kapitul u Katoličkoj osnovnoj školi u Šibeniku. Iz mjesnog bratstva OFS-a „Gospe od Anđela“ za vijećnika je izabran Mijo Šušnja, OFS, iz Karina, a za delegata u nacionalnom vijeću OFS-a izabran je Ladislav Vojnić Tonjić, OFS, iz Karina.