Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: karin

Obilježena 30. godišnjica razaranja franjevačkog samostana i crkve u Karinu

Dan sjećanja na 30. godišnjicu razaranja franjevačkog samostana i crkve Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije u Karinu obilježen je u ponedjeljak 13. veljače misnim slavljem za domovinu koje je u samostanskoj crkvi Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije u Karinu predvodio zadarski nadbiskup Milan Zgrablić.

Karin: Pohod Ikone Kraljice franjevačke obitelji

Ikonu Kraljice franjevačke obitelji preuzeo je član Mjesnog bratstva Franjevačkog svjetovnog reda (OFS) „ Gospe od Anđela“ iz Karina Ladislav Vojnić-Tunjić od Mjesnog bratstva „Svetog Ante“ iz Knina. Čašćenje Ikone Kraljice Franjevačke obitelji bilo je 13. i 14. studenoga u franjevačkom samostanu u crkvi Svete Marije Bezgrešne.

U Karinu proslavljena svetkovina Gospe od Anđela

Svetkovina Gospe od Anđela svečano je proslavljena, u utorak 2. kolovoza, u Franjevačkom samostanu Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije u Karinu. Svečano misno slavlje u punom dvorištu samostana predvodio je prof. dr. fra Šimun Bilokapić, profesor na Katoličkome bogoslovnom fakultetu u Splitu.

Zavjetovanje u Franjevačkom svjetovnom redu u Karinu

Na svetkovinu Duhova, 5. lipnja u dvorištu pored samostanske crkve u Karinu slavljena je misa za vrijeme koje je šestero braće i sestara iz Mjesnog bratstva Franjevačkog svjetovnog reda „Gospa od Anđela“ Karin dalo Obećanje evanđeoskoga života ili zavjetovanje u sve dane svoga života u OFS-u, a jedna sestra se zavjetovala na godinu dana.

Misa za Domovinu na 29. godišnjicu razaranja franjevačkog samostana u Karinu

Na 29. obljetnicu Dana sjećanja na razaranje Franjevačkog samostana i samostanske crkve Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije u Donjem Karinu, misu za Domovinu i hrvatske branitelje u nedjelju 13. veljače u župnoj crkvi Sv. Male Terezije u Gornjem Karinu predvodio je fra Ilija Mikulić, vojni kapelan Bojne "Pauci" iz Knina i Inženjerijske bojne u Sinju. 

Obilježena 28. godišnjica razaranja franjevačkog samostana i crkve Bezgrešnog začeća BDM u Karinu

Dan sjećanja na 28. godišnjicu razaranja franjevačkog samostana i crkve Bezgrešnog začeća BDM u Karinu (13. veljače 1993. – 13. veljače 2021.) obilježen je u subotu 13. veljače misnim slavljem za domovinu koje je u karinskoj župnoj crkvi sv. Male Terezije predvodio mr. fra Žarko Maretić, župnik Dubrave i bivši provincijal Franjevačke provincije Presvetog otkupitelja sa sjedištem u Splitu. 

1 2