Budi dio naše mreže
Izbornik

Završen 12. Generalni kapitul Isusovih malih sestara u Rimu

Rim (IKA)

U generalnoj kući Isusovih malih sestara Tre Fontane u Rimu zaključen je u nedjelju 8. listopada euharistijskim slavljem 12. Generalni kapitul Isusovih malih sestara, izvijestile su Isusove male sestre.

Papa Franjo, na blagdan Anđela čuvara u audijenciji, podsjetio je sudionice Generalnog kapitula na tri temeljna obilježja njihove karizme i sv. Charlesa de Foucaulda: traženje Boga, svjedočenje Evanđelja i ljubav prema skrovitom životu. Papa je istaknuo koliko je važno slušanje Riječi i euharistijsko klanjanje. Na taj način srca se otvaraju Božjim putovima, istaknuo je.

Male sestre Papa je podsjetio na iskustvo sv. malog brata Karla koji je cijelim svojim bićem „izvikivao Evanđelje“. Istaknuo je kako je put Utjelovljenja put Nazareta, put koji je Bog izabrao, ogolivši se i postajući malen kako bi dijelio život malenih. Papa je naglasio da je put skrovitosti Božji put. Unatoč nedostatku zvanja i zatvaranju zajednica pozvao ih je da ostanu jednostavne, velikodušne u ljubavi prema Krista i siromasima.

„Vjerne nadahnuću sv. malog brata Karla vi ste dragocjeno sredstvo kako bi Bog sijao svijetom male bisere nježnosti, evanđeoske nježnosti“, rekao je Papa malim sestrama. Tijekom Generalnog kapitula izabrana je  nova generalna odgovorna mala sestra: Isusova mala sestra Eugeniya-Kubwimana iz Ruande, uz pet savjetnica iz različitih dijelova svijeta, izvijestile su Isusove male sestre.