Budi dio naše mreže
Izbornik

Završena devetnica u svetištu Gospe Brze Pomoći

Slavonski Brod (IKA)

Večernje misno slavlje pri završetku devetodnevne duhovne priprave za proslavu svetkovine Gospe Brze Pomoći u njezinu svetištu u Slavonskom Brodu predvodio je u četvrtak 7. siječnja tajnik Nadbiskupijskog ordinarijata vlč. Domagoj Lacković, domaći sin.

Aktualizirajući evanđelje koje donosi izvještaj sa svadbe u Kani Galilejskoj, neizvjesnost u kojoj su se našli mladenci zbog nedostatka vina i Marijinu intervenciju, tajnik Lacković u homiliji je ustvrdio kako i događaji u ovim našim bremenitim vremenima stvaraju u nama nesigurnost, tjeskobu, strah… Pojasnio je kako je naša prava životna sigurnost jedino u Bogu i poslušnosti njegovoj majci Mariji, koja i nama poručuje da činimo ono što nam Isus kaže.

Posvjestivši kako često ne vjerujemo da je Bog sposoban sve okrenuti na naše dobro te neće dopustiti da nam nedostaje ono bitno u životu, na kraju je poručio: „Ponekad trošimo previše energije, a time ništa ne rješavamo. No, kada bismo se trudili jačati svoju vjeru tolike bi okolnosti kojih se bojimo mogle biti dragocjene prigode za našu veću ljubav, veću strpljivost, veću poniznost, blagost i veće milosrđe.

Budimo uvjereni da će nam to dati ogromnu snagu, jer Bog može katkada dopustiti da nam uzmanjka i novca, i zdravlja, mogućnosti i kreposti, ali moramo znati da nam Bog nikada neće uskratiti samoga sebe, svoju pomoć, svoje milosrđe i sve ono što nam omogućuje da još više ljubim njega, svoje bližnje i u konačnosti dođemo do svetosti“.

Misu su suslavili domaći župni vikar Božidar Nađ i vlč. Filip Sertić, a posluživao je đakon Marko Obradović. Pjevao je župni zbor predvođen s. Cecilijom Kolarić.

Kako je 8. siječnja, spomendan Gospe Brze Pomoći, u cijeloj Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji Dan molitve i pokore za smirenje i prestanak pandemije te za smirenje potresa i stradale i poginule u njemu, svečano hodočasničko slavlje u slavonskobrodskom svetištu pod geslom „Molba nek sveta tvoja donaša blagoslov svima, bolnima lijek“ s početkom u 10.30 sati predvodit će đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić.