Budi dio naše mreže
Izbornik

Završetak godišnjeg hodočašća u svetištu Gospe Ilačke

Ilača (IKA/TU)

Misom i marijanskim pobožnostima na prvu subotu mjeseca listopada, obilježen je završetak godišnjeg hodočašća u Gospinom svetištu u Ilači.

Ove godine godine bilo je posebno svečano i lijepo jer je na misi, uz ostale hodočasnike, sudjelovao i veliki broj vjernika iz Ivankova. Oni su predvođeni svojim župnikom, preč. Stjepanom Krekmanom, došli na hodočašće Mariji i u posjet ilačkom župniku koji je dvije godine bio župni vikar u Ivankovu.

Govoreći o Gospinoj ljubavi koju ona, poput Majke, pruža uvijek i svakome čovjeku, prečasni Krekman pozvao je vjernike da na početku mise zatraže onu ljubav i zaštitu koje Marija uvijek daje svima nama i kojima nas želi zaštiti od svih nedaća u našem životu.

I u propovijedi je govorio o ljubavi: „Raširimo ruke, ruke srca, ruke ljubavi, dobrote i zajedništva i dođimo Mariji kao što djeca dolaze majci. Zamolimo je za sve ono što nam je potrebno, ono duhovno, da budemo snažni u svojoj vjeri. Da se ne bojimo prihvatiti križ koji nam se ponekada čini i težak. Možda nam se ponekad čini i nepravedan. Da se ne bojimo prihvatiti zajedništvo s ljudima. I neka nas ovo današnje hodočašće potakne na razmišljanje o našoj ljubavi prema Bogu i prema čovjeku. Neka nam ovo ilačko svetište uvijek bude u srcu jer ćemo primiti velike radosti ako se zaista otvorimo. Zato otvorimo danas i srce i dušu kao što to uvijek čine djeca svojoj majci. I neka nam Ona u tom našem povjerenju, uvijek bude na pomoći.“

Na kraju mise vjernicima se obratio i domaći župnik Vedran Bilić, koji je pozdravio sve vjernike te naglasio da je ilačko svetište i dalje otvoreno za individualne i grupne posjete dok god to vremenske prilike bude dopuštale.