Budi dio naše mreže
Izbornik

Završni program ljetnoga kampa u Pešteru

Pešter (IKA)

U Pešteru je od 9. do 16. srpnja organiziran Ljetni kamp. Voditeljice su bile milosrdne sestre sv. Križa s. M. Hana Nikolaj i s. Teodozija Memqaj.

Svrha kampa bila je zajedno raditi nešto drugačije od svakodnevnoga života. Tih su dana hodali stopama svetoga Dominika Savija. Puno su naučili iz njegova života. Nisu to bile samo igre i zabava, već je bilo puno molitve, pjesme i radosti. Tjedan dana slavio je misu don Mark Tusha, SDB, salezijanac iz mjesta Gnjilane.

Voditeljice Kampa doživjele su da je bilo stvarno nešto veličanstveno. S. Hana je poručila: „Osjećala sam Božju prisutnost svakoga dana i molila sam da se djeca i animatori osjećaju što bolje. U kampu je sudjelovalo 70 djece i 20 animatora. To je motivirajuće za mene budući da je mjesto od 280 vjernika okupilo toliko djece i mladih. Svake godine vidim interes vjernika koji žive u dijaspori, a ove godine su među nama bila prisutna djeca koja žive daleko od svoje domovine. Pozivam sestre i poglavarice da podupiru ovu aktivnost koliko god mogu. Želim svakoj sestri preporučiti da učini nešto lijepo. Zaista se može činiti čudesa, služeći se darovima Božjim. Puno smo naučili iz života svetoga Dominika, kako je, još dok je bio malen, želio biti svet. Mi također želimo postati sveti. Molimo za don Marka i za sve one koji nam žele dobro.“

Djeca su to tako dobro doživjela. Voditeljice su mogle čuti od njih: „Sestro, možemo li nastaviti kamp još tjedan dana?“ Neki su izrazili želju kako bi najradije i spavali u crkvi.