Budi dio naše mreže
Izbornik

Završni turnir Katoličke malonogometne lige Sisačke biskupije

Lasinja (IKA)

U subotu 3. srpnja u Lasinji je održan završni turnir Katoličke malonogometne lige Sisačke biskupije „Brat Bonifacije Ivan Pavletić“ za sezonu 2020./2021.  

Nastupilo je 7 momčadi, a u finalnoj utakmici je momčad sv. Lovre iz Petrinje s 3:2 nadigrala momčad Sv. Marije Magdalene iz Donje Kupčine.

Natjecatelje je tijekom turnira došao pozdraviti sisački biskup Vlado Košić zajedno s dosadašnjim povjerenikom za pastoral mladih vlč. Ivanom Grbešićem. Utakmice su odigravane u katoličkom duhu i duhu fair play borbe.

Prije polufinalnih ogleda biskup Košić je predvodio misno slavlje za sudionike turnira, a koncelebrirali su domaći župnik vlč. Danko Bizjak te župnik župe Voloder i novi povjerenik za mlade vlč. Marijan Štingl.

Biskup je na početku misnog slavlja pozdravljajući sudionike naglasio važnost da vjernici pokazuju da su kršćani upravo svojim ponašanjem. Na nama je da gradimo kršćansku, katoličku kulturu. Tako je biskup istaknuo upravo činjenicu da se turnir odigrava u bratskom duhu bez ljutnje sudionika. „Kada se katolici bave i drugim djelatnostima, a ne samo kada mole ili slave svetu misu, pokazuju svoju vjeru. To je jedan lijepi eho toga, svjedočanstvo, da su vjernici. Oni se bore, srčani su i hrabri, žele pobijediti, ali nema tu podmetanja, nema kršenja. Dapače, kada je bilo jedan grubi faul, igrači na kraju jedan drugome pružaju ruku. Znači, i na taj način naši mladi katolici svjedoče svoju vjeru“, istaknuo je biskup.

Na kraju misnog slavlja biskupa je pozdravio domaći župnik vlč. Danko Bizjak. Zahvalio mu je na dolasku u Lasinju te pozdravio novog povjerenika za pastoral mladih vlč. Marijana Štingla kao i đakona Sanjina Jurića. Bizjak se i zahvalio se Marijinoj legiji na animiranju misnog slavlja pjesmom te predsjedniku Komicija Gospa Snježna Marijine legije Vladi Sučecu i njegovu pomoćniku Dariu Markoviću na angažmanu da zaživi KMNL u Sisačkoj biskupiji.

Nakon proglašenja najboljih momčadi uslijedile su nagrade za najbolje pojedince. Najboljim igračem turnira je proglašen Bruno Marjanović iz Petrinje, a najboljim strijelcem Ante Lovrić iz Volodera koji je protivničku mrežu zatresao 17 puta. Najbolji golman Ivan Bratić dolazi iz domaće Lasinje dok je nagradu za fair play dobila druga momčad iz petrinjske župe sv. Lovre, a koju je preuzeo Filip Palaić.