Budi dio naše mreže
Izbornik

Zimski broj časopisa „Ulične svjetiljke“ posvećen roditeljima njegovateljima

Rijeka (IKA)

Zimski broj časopisa „Ulične svjetiljke“, prvog hrvatskog časopisa o beskućništvu i srodnim društvenim temama, predstavljen je u petak, 7. veljače, na riječkom Korzu.

Tema zimskog broja je: „Roditelji njegovatelji“. Uz prodavače, u promociji su sudjelovali djeca i odgajatelji Doma za odgoj djece i mladeži Rijeka, učenici riječke Katoličke osnovne škole „Josip Pavlišić“ te predstavnici franjevačke mladeži, Prihvatilišta za beskućnike „Ruže sv. Franje“ i Franjevačkog svjetovnog reda – Mjesnog bratstva Trsat.

Trinaest godina u kontinuitetu Franjevački svjetovni red – Mjesno bratstvo Trsat izdaje časopis „Ulične svjetiljke“. Urednica Dunja Osojnak Marinović poručuje da su prodavači prihvaćeni i prepoznati, ne samo u Rijeci, nego i u Zagrebu, Puli, Varaždinu i Zadru, gradovima u kojima se također na ulicama može kupiti ovaj jedinstveni časopis.

„Građani shvaćaju da prodavači ne prose novac, nego je to njihov posao. Oni svojim trudom i zalaganjem pokušavaju na ovakav način ‘koru kruha’ zaraditi“, rekla je Osojnak Marinović. Govoreći o motivima za odabir teme, istaknula je kako su uredništvu bili ponukani nedavnim prosvjedima roditelja njegovatelja u Zagrebu. Osim toga, „časopis obrađuje socijalne teme i ova tema ‘zazvonila’ je u srcu i mislima“, rekla je glavna urednica časopisa „Ulične svjetiljke“.

Ključne riječi:
Ulične svjetiljke