Budi dio naše mreže
Izbornik

Zlatna harfa Zagrebačke nadbiskupije

Zagreb (IKA)

Pokrajinski susret Zlatne harfe Zagrebačke nadbiskupije održan je u utorak 27. svibnja u bazilici svetog Antuna Padovanskog na Svetom Duhu u Zagrebu.

Župnik i rektor bazilike fra Ivan Marija Lotar predvodio je misu na kojoj su pjevala sva djeca članovi zborova koji su se prijavili za nastup na Zlatnoj harfi. Fra Ivan je djecu potaknuo na razmišljanje o važnosti sudjelovanja na misi te ih pohvalio za predanost koju ulažu u rad i napredak svojih zborova.

Nakon mise uslijedio je koncert zborova koji su izveli po jednu pjesmu posvećenu sv. Nikoli Taveliću ili bl. Mariji Petković.

Na koncertu su nastupili zborovi župa: Uznesenja Blažene Djevice Marije te sv. Nikole biskupa iz Stenjevca, sv. Luke Evanđelista iz Travnog, Majke Božje Lurdske, bl. Augustina Kažotića s Peščenice, Svete Obitelji, Kraljice Svete Krunice, sv. Pavla iz Retkovca te župe domaćina sv. Antuna Padovanskog.

Nakon nastupa pokrajinska zastupnica s. Željka Čeko uručila je priznanja svim zborovima, zahvalivši Bogu na divnom susretu, a potom djeci, potičući ih na ustrajnost i redovitost u vježbanju, voditeljima zborova, roditeljima na podršci te župniku domaćinu fra Ivanu Lotaru koji je sudionike lijepo ugostio.