Budi dio naše mreže
Izbornik

Zmijavci: Proslavljena svetkovina sv. Josipa

Zmijavci (IKA)

U crkvi sv. Josipa na Suvači u župi Svih svetih u Zmijavcima svečano je ove godine u subotu 18. ožujka proslavljena svetkovina sv. Josipa.

Središnje slavlje s procesijom predvodio je fra Kristian Stipanović, župnik župe Gospe od Zdravlja u Splitu, uz koncelebraciju mjesnog župnika fra Frane Lace. Pjevanje na misi animirao je župni zbor pod ravnanjem s. Jasne Kasalo.

U propovijedi fra Kristian je istaknuo neke kreposti sv. Josipa „koje bismo kao vjernici trebali usvajati i po njima živjeti kao djeca Božja.“ Govorio je o važnosti vjernosti Bogu, poslušnosti Bogu te o miru i šutnji.

Na kraju slavlja župnik fra Frano zahvalio je svima zaslužnima za lijepo i dostojanstveno slavlje te je svim vjernicima čestitao svetkovinu sv. Josipa, osobito onima koji nose ime tog velikog svetca.

Za svetkovinu su se vjernici pripremali trodnevnicom u kojoj je svaki dan bila pobožnost sv. Josipu i prigoda za ispovijed, a potom misa. U trodnevnoj duhovnoj pripravi mise su predvodili i propovijedali župnik Vinjana fra Josip Sušić, župnik Runovića fra Ivica Omazić te mjesni župnik fra Frano.

Ključne riječi:
crkva Sv. Josipa sv. Josip zmijavci