Budi dio naše mreže
Izbornik

Znanstvena tribina o stresu i bolesti

Sveti Juraj na Bregu (IKA)

U pastoralnom centru u Pleškovcu održana je 25. travnja znanstvena tribina na kojoj je o stresu i bolesti govorila dr. med., spec. neurologije i subspec. degenerativnih bolesti Danica Trubelja Koren.

U uvodnom dijelu sve je nazočne pozdravio župnik Ivica Puškadija, iskazavši gošći srdačnu dobrodošlicu. Dr. Trubelja Koren danas radi na odjelu neurologije Županijske bolnice Čakovec, a održava i brojna predavanja širom Hrvatske.

U svojoj je prezentaciji razmatrala kako dolazi do stresa i kako ga suzbiti. Sve polazi od naših misli i stres najčešće dolazi zbog žurbe u mnogim životnim situacijama prepunim izazova. Stres stvara nemir i postoji nekoliko vrsta stresa, a vrlo je važno da imamo dobar otpor prema njemu. Netko se stresu suprotstavlja lakše, a netko teže, sve to ovisi o karakteristikama ljudi. Posljedice mogu biti različite bolesti, zato je dobro što prije otkloniti bilo kakav stres da bismo mogli zdravije živjeti, rekla je dr. Trubelja Koren.

Nakon izlaganja slijedilo je i nekoliko pitanja sudionika. Na kraju je vlč. Puškadija zahvalio gošći i najavio sljedeću župnu tribinu sa svjedočanstvom vjere, a gosti će 2. svibnja od 20 sati biti bračni par Sanjica i Mijo Rak s temom vjerskoga i obiteljskoga života u vremenu krize.