Budi dio naše mreže
Izbornik

Župa Presvetog Trojstva na Grudi proslavila svetkovinu zaštitnika

Gruda (IKA)

Župa Presvetog Trojstva na Grudi proslavila je u nedjelju 4. lipnja svoj župni blagdan - svetkovinu Presvetog Trojstva.

Veliki broj vjernika okupio se na svečanoj večernjoj misi u lijepo uređenom dvorištu ispred župne crkve koju je slavio dubrovački biskup Roko Glasnović. Uz župnika domaćina don Josipa Mazarekića koncelebrirao je dekan Konavoskog dekanata don Mato Karamatić i drugi svećenici dekanata.

U propovijedi je biskup govorio o Presvetom Trojstvu, Ocu, Sinu i Duhu Svetom, o zajedništvu i ljubavi triju osoba Presvetog Trojstva te je to povezao s potrebom ljubavi i zajedništva među ljudima.

Župnik Mazarekić na kraju je zahvalio biskup na predvođenju slavlja i svima koji su pomogli u organizaciji proslave koja se nakon tri godine ponovno dogodila na ovaj način.

Liturgijsko pjevanje predvodio je Mješoviti župni zbor pod ravnanjem Frana Šmanjka, a vjernici župne zajednice aktivno su sudjelovali na misi čitajući misna čitanja i molitvu vjernika.

Nakon euharistijskog slavlja vjernici ove župe kao i oni koji su na proslavu stigli iz susjednih župa nastavili su druženje, izvijestila je Župa Presvetog Trojstva – Gruda.