Budi dio naše mreže
Izbornik

Župa sv. Vlaha i Općina Ston čestitali Festu sv. Vlaha, zaštitnika Stona

Ston (IKA)

U uvodu čestitke navodi se misao sv. Pavla apostola iz poslanice Galaćanima: „Plod su Duha: ljubav, radost, mir, strpljivost, blagost, dobrota, vjernost, krotkost, uzdržljivost.“

„Kroz burna stoljeća slave, stradanja i novog života, naši su pradjedovi sačuvali slobodu, vjeru i mir. U sjeni svojih crkava i kapelica molili su zagovor nebeske Majke Marije te svojih svetaca i mučenika za blagoslov obitelji, polja i mora što život daje. Sva svoja nadanja, pouzdanje, ljubav; uvijek su gradili s dragim Bogom. Danas mi svu ljubav svoju, za obitelj, Boga i narod – njima u čast, nama na ponos, budućim pokoljenjima u zavjet – prinosimo Bogu na oltar“, ističe se u čestitki.

Uz želju za obiljem Božjega blagoslova svima u domovini Hrvatskoj, pomorcima, vojnicima, iseljenicima, prijateljima diljem svijeta koji ljubomorno njeguju odanost Bogu i domovini te mole zaštitu sv. Vlaha, biskupa, mučenika i Parca, čestitku potpisuju ovogodišnji stonski festanjuli Davor Cvjetanović i Stijepo Memunić te načelnik Vedran Antunica i župnik don Miljenko Babaić.

Ključne riječi:
čestitka stonjana sv. Vlaho