Budi dio naše mreže
Izbornik

Županijsko stručno vijeće vjeroučitelja Bjelovarsko-bilogorske županije

Bjelovar (IKA)

Županijsko stručno vijeće vjeroučitelja Bjelovarsko-bilogorske županije za školsku godinu 2023./2024. održano je 20. studenog u prostorima biskupijske dvorane Bjelovarsko-križevačke biskupije, objavio je Katehetski ured Bjelovarsko-križevačke biskupije.

Gosti predavači bili su prof. dr. sc. Blaženka Valentina Mandarić, predstojnica Ureda za vjeronauk u školi, dr. sc. Dalibor Adžić, viši savjetnik za vjeronauk te dipl. theol. Ivanka Petrović, savjetnica u Uredu za vjeronauk u školi.

Vijeću su nazočile voditeljice ŽSV-a Marina Komljenović i Milka Magić, Mirek Hrvojić, predstojnik Katehetskog ureda Bjelovarsko-križevačke biskupije te bjelovarsko-križevački biskup Vjekoslav Huzjak, koji je izrazio dobrodošlicu svim sudionicima te molitvom uveo u rad vijeća.

Uvod u sve tri predviđene teme dala prof. dr. sc. Blaženka Valentina Mandarić.

Prof. dr. sc. Blaženka Valentina Mandarić držala je predavanje o temi „Kanonski mandat”, dipl. theol. Dalibor Adžić govorio je o temi „Trajna formacija – teret ili vlastita potreba”, a dipl. theol. Ivanka Petrović govorila je o temi „Zaštita i ranjivost djece”.

Nakon održanih tema, slijedila je panel rasprava. Susret je trajao pet sati, a odazvalo se oko 90 vjeroučiteljica i vjeroučitelja.