Budi dio naše mreže
Izbornik

Župna svetkovina sv. Mihovila u Donjim Kolibama

Donje Kolibe (IKA)

Svetkovina sv. Mihovila svečano je proslavljena u četvrtak 29. rujna u istoimenoj župi u Donjim Kolibama u Bosanskoj Posavini.

U zajedništvu s više od tristo vjernika misu je predslavio župnik Župe sv. Jurja u Derventi vlč. Marko Slišković. Suslavili su domaći župnik Antonio Čutura, derventski dekan fra Ivan Marić i još šest svećenika.

Promišljajući o svetim anđelima i značenjima njihovih imena: Mihael – Tko Je Kao Bog, Gabriel – Božja Snaga te Rafael – Bog Liječi, vlč. Slišković je u homiliji posvijestio da je Bog svakomu dao anđela čuvara.

„Za obranu od zla Bog nam je poslao anđela Mihaela i njegove anđele da se bore za svaku dušu koja se pođe otimati Sotoni, koji nas želi uvjeriti da ga u modernom svijetu nema ili nas odvodi u drugu krajnost da je sve on i da je sve grijeh“, upozorio je propovjednik.

Pojašnjavajući kako se oduprijeti grijehu i kušnjama naglasio je da se protiv zla može boriti jedino oruđem koje je Isus ostavio apostolima i svim krštenicima, a to je molitva, post i pokora.

Upozorio je da je to oruđe često zahrđalo. Dodao je da se to događa kada se u život pušta zlo – ogovaranjem bližnjih, laganjem, varanjem, omrzavanjem svetoga, zanemarivanjem Isusa.

„Borba protiv ovoga neprijatelja nadilazi čovjekove snage, ali uz Boga ćemo uspjeti. Bog nam u ovim današnjim anđelima daje najveće zaštitnike za prijatelje i čuvare. Molimo njihov zagovor da nas čuvaju i brane, da nas po savjesti i sakramentima uprave na put spasenja, te se jednoga dana ne zastide nas pred licem vječnog, pravednog i milosrdnoga Boga“, zaključio je vlč. Slišković.

Druženje je nastavljeno u crkvenom dvorištu pod velikim šatorom uz pjesmu i zajednički ručak.